Date companie
 
 
 
 

Jumătate dintre clădirile din Centrul Vechi, în pericol de prăbușire

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : urgenta, centrul, vechi, inspectoratul, situatii, prabusire, consolidare, cladiri
 

Asupra unor terase și cluburi din Centrul Vechi planează pericolul! Potrivit datelor deținute de Inspectoratul pentru Situații de Urgențã, aproape jumãtate dintre clãdirile vechi din zonã s-ar putea prãbuși în orice moment. Semnalul de alarmă a fost tras deja, după ce, miercuri, o clãdire din zonã s-a prãbușit. Din fericire, nimeni nu a fost rãnit. Centrul Vechi a devenit în ultimii ani locul de întâlnire al tinerilor bucureșteni și un obiectiv pe harta turiștilor strãini veniți sã vadã capitala României.

VOX "Dacã stai la o masã, poa' sã-ți cadã o cãrãmidã în cap sau, eventual, de la beciuri, sã fugã un șobolan. Și atunci ce facem cu centrul ãsta istoric, cu frumusețea lui?"

VOX "Este un risc. Pe orice stradã pe care mergi. Bucureștiul este cu probleme. Este un risc pentru oricine."

În ciuda pericolului, autoritățile dau din umeri! Nu existã nicio lege, care sã-i oblige pe proprietarii clãdirilor cu risc de prăbușire sã garanteze pentru structura de rezistențã a imobilului.

FANE DUMITRAȘCU, arhitect-șef, Primãria Sector 3 "Proprietarii de clãdiri pot legal, la aceastã orã, sã obținã acordul de funcționare și sã-și desfãșoare activitatea, având sabia lui Damocles deasupra capului, chiar fãrã existența unui factor extern."

Autoritãțile pot, totuși, să aplice o amendă de 30 de mii de lei, celui care nu consolideazã fațada clãdirii.

FANE DUMITRAȘCU, arhitect-șef, Primãria Sector 3 "Clãdirile din Centrul Istoric sunt ca și cãrțile pe raft. Scoți una, cad toate."

Dupã prăbușirea clădirii din Centrul Vechi, oamenii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au împrejmuit zona și nimeni nu mai are voie sã treacã pe acolo.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2