Date companie
 
 
 
 

Jurnalisti francezi, veniti in Romania pentru romi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Septembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : romi, franta, integrare sociala
 

Francezii au venit in Romania ca sa vada in ce conditii traiesc romii in ce conditii traiesc. Mai multi jurnalisti de la o televiziune din Lille au venit in Baia Mare, curiosi sa vada cu ochii lor ce-i determina pe acestia sa plece din tara. Cu ajutorul unor astfel de reportaje, reprezentantii romilor spera sa convinga diferite asociatii din FranTa sa-i sprijine pentru a avea un trai mai bun. 

"Stam în conditii fara apa, în locuinte sociale, sunt foarte multi copii care merg la scoala, nu este încalzire în bloc, nu este curent, primim de la altii curent. Puteti sa intrati sa filmati sa vedeti de ce pleaca românii în Franta!"

Jurnalistii francezi au venit însotiti de reprezentantii mai multor asociatii care vor sa obtina bani europeni pentru a le asigura o viata decenta romilor.

"Toata familia am fost acolo. Am fost cu totii. Am frati, familie acolo în Franta. Fata mea de 18 ani a nascut o fetita, e acolo înca!"

"Proiectul ar fi integrare sociala si profesionala si sa aflam care ar fi posibilitatea aici si care ar fi posibilitatea de integrare. Aici nu avem niciodata cum e în Franta. Nici un sfert! În Franta am stat în corturi nu în caravane, dar niciodata n-o sa ne fie asa bine cum ne-a fost în Franta!"

 GIANI ARDELEAN, expert local pe problemele romilor: "Demararea unor proiecte pentru reabilitarea blocurilor, pentru asigurarea de locuri de munca, abandonului scolar, cartile de identitate care lipsesc în rândul etniei noastre!"

 Romii spun ca întoarcerea în România este doar temporara.

 "S-or facut expluzari si noi sa nu avem probleme cu politia de acolo am zis sa venim în tara si când mergem înapoi sa ducem adeverinte de la primarie c-am venit în tara!"

Potrivit newsin, in cartierul Craica din Baia Mare, peste o suta de familii de romi traiesc în conditii mizere, în locuinte sociale sau în cocioabe construite ilegal la marginea orasului. « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Radu Mazăre se plânge de abuzuri judiciare ( 20 Mai 2019 )

  Radu Mazăre se plânge că este supus abuzurilor judiciare! Fratele fostului edil al Constanței, Mihai Mazăre, a declarat că avocații din Franța au sesizat autoritățile franceze cu privire la un presupus abuz la care ar fi fost supus...

 • Rețea internațională care se ocupa cu activități ilegale în pescuit, destructurată ( 14 Mai 2019 )

  150 de percheziții au fost desfășurate simultan în România, Italia, Spania, Franța și Ungaria! Vizat a fost un grup care se ocupa cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării de pește impropriu consumului.

 • Adolescent răpit, la Vaslui ( 6 Iulie 2018 )

  Caz de răpire, la Vaslui! Un adolescent de 15 ani a fost răpit de doi bărbați. El a fost luat cu forța ziua în amiaza mare, din mașina în care se afla alături de tatăl său, în timp ce era oprită la o trecere de pietoni.

 • Ceremonii în memoria comandorului Ion Stăiculescu ( 3 Iunie 2018 )

  Ceremonii în memoria comandorului Ion Stăiculescu, decedat în timp ce se afla în misiune în Franța. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că pilotul militar va fi comemorat în toate unitățile din țară, luni, de la ora 8.15. Comandorul Ion Stăiculescu...

 • Răfuială în stradă ( 12 Mai 2018 )

  Răfuială în stradă, la Galați! Polițiștii au deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violențe, în urma unui scandal care a avut loc între mai multe persoane de etnie romă, din cartierul gălățean Micro 19. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2