Date companie
 
 
 
 

Klaus Iohannis a depus jurământul pentru noul mandat de președinte al României

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : presedinte, parlament, juramant, mandat, plen, iohannis
 

Klaus Iohannis a depus, astăzi, în plenul reunit al Parlamentului, jurământul de învestire, pentru cel de-al doilea mandat al său în funcția de președinte al României.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

Înainte de depunerea jurământului, președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a prezentat hotărârea de validare a rezultatului alegerilor prezidențiale și i-a urat succes șefului statului, în cel de-al doilea mandat. La rândul său, în discursul rostit în plenul Parlamentului, șeful statului a făcut câteva promisiuni privind exercitarea celui de-am doilea mandat.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Le mulțumesc concetățenilor noștri care au înțeles că votul constituie esența democrației și cel mai puternic instrument aflat la îndemână pentru a indica drumul pe care vrem ca țara noastră să-l parcurgă. Înțelegând pe deplin responsabilitățile constituționale, vă asigur că voi fi președintele tuturor românilor, atât a celor care m-au votat și susținut, cât și al celor care au avut altă opțiune. Sunt convins că dincolo de lucrurile care ne diferențiază, avem foarte multe în comun pentru că de fapt nu există două sau mai multe Românii, ci există o singură Românie care ne aparține tuturor și căreia îi aparținem cu toții."

Șeful statului nu i-a uitat pe românii plecați la muncă peste hotare. Klaus Iohannis le-a transmis acestora că României îi este dor de ei și că îi așteaptă cu drag să se întoarcă acasă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Înainte de valul patru ( 4 August 2021 )

  Klaus Iohannis susține că nu acceptă discriminări în privința românilor nevaccinați! Șeful statului a declarat, în cadrul unei vizite efectuate în Parcul Natural Comana, că pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare.

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 • Președintele Klaus Iohannis, în vizită la centrul de vaccinare de la Romexpo ( 19 Ianuarie 2021 )

  Până la 4.000 de persoane pot fi imunizate, zilnic, la centrul de vaccinare de la Romexpo din București. Este remarca președintelui Klaus Iohannis, care a vizitat, astăzi, acest centru de vaccinare.

 • Întrunirea noului parlament, în cel mult 20 de zile ( 7 Decembrie 2020 )

  Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...

 • Liderii, la vot ( 6 Decembrie 2020 )

  Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2