Date companie
 
 
 
 

Klaus Iohannis a vizitat depozitele cu arhiva C.N.S.A.S.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dosare, CNSAS, arhiva, popesti, leordeni, securitate, klaus, iohannis
 

Președintele Klaus Iohannis, în vizită la depozitele cu arhiva C.N.S.A.S. din Popești Leordeni, unde a fost primit de conducerea Consiliului. Șeful statului a arătat că a dorit să facă această vizită pentru că ”aici se găsește documentarea pentru o parte foarte importantă din istoria noastră”. În timpul vizitei, președintele a declarat că nu renunță la ideea de a avea un muzeu al comunismului.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Am enunțat acum câteva luni de zile un concept la care țin, un muzeu al comunismului, și, cu siguranță, această arhivă va contribui și cu piese, dar și cu concluzii."

Președintele Klaus Iohannis a declarat că reprezentanții C.N.S.A.S. i-au prezentat modul în care funcționează arhiva și problemele cu care se confruntă instituția și a spus că așteaptă un memoriu care să le cuprindă, urmând să înceapă rezolvarea lor. Șeful statului a precizat că va încerca să rezolve problema lipsei banilor, care afectează cercetarea documentelor securității ceușiste.

 KLAUS IOHANNIS, președintele României "Și aici avem de-a face cu o problemă de fonduri și cred că este una din problemele care se pot rezolva relativ ușor, pentru a permite modernizarea arhivei și eficientizarea muncii."

După vizitarea arhivelor C.N.S.A.S. de la Popești-Leordeni președintele a declarat că nu am reușit să ne cunoaștem suficient de bine istoria recentă, respectiv anii comunismului, și că e nevoie de o studiere mult mai atentă și în final, de o reconciliere cu istoria noastră recentă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2