Date companie
 
 
 
 

Klaus Iohannis, atac dur la PSD

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Februarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : psd, buget, finantare, partide, curtea, constitutionala, tariceanu, iohannis
 

Război total între puterile statului! Într-o declarație de presă susținută astăzi, președintele României a atacat dur principalul partid de guvernământ.

KLAUS IOHANNIS, președintele României “PSD-ul este incompetent și incapabil să conducă România.”

Klaus Iohannis a anunțat că nu va promulga legea bugetului, ci o va trimite Curții Constituționale. Șeful statului a subliniat că bugetul votat de Parlament cu o întârziere de trei luni este presărat cu estimări suprarealiste și nu ține cont de contextul economic. Klaus Iohannis susține că taxele și impozitele majorate de PSD, dobânzile mai mari, prețurile care au crescut constant sunt elemente care arată că în 2019 situația economică se va situa sub așteptările pe care se bazează Guvernul.

KLAUS IOHANNIS, președintele României “Despre buget, bugetul rusinii nationale. Asta este bugetul propus pentru 2019. Bugetul rușini naționale. Este un buget nerealist, supraevaluat și întârziat. Cu acest buget, PSD încearcă să acopere nereușite din timpul guvernării de până acum. Ei l-au numit bugetul investiției și asta este prima mare miciuna din buget.”

Replica nu a întârziat să apară. Aflat la Cluj-Napoca, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că gestul președintelui este total inoportun și nejustificat.

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU, președinte ALDE „Președintele a ales această metodă de a face politică prin șicanarea Guvernului, fără să-și dea seama cât de mult rău face țării și societății.”

Președintele Klaus Iohannis a atacat și prevederea din legea bugetului privind finanțarea partidelor politice.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”PSD a avut grija să aloce sume imense pentru finanțarea partidelor politice. 150 milioane va primi PSD din finațarea partidelor. 150 milioane din 270 de milioane propuse pentru finațarea partidelor. De 20 de ori mai mult decat anul trecut.”

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU, președinte ALDE “Remarca legată de finațarea partidelor este demagogie și populism. România s-a confruntat în ultimul an cu o componentă de corupție legat de partidele politice care au recurs la formule de finanțare sau sponsorizare care, unele din ele, puteau fi socotite în afara legii și, din acest motiv, au existat numeroase anchete și procese.”

Tocmai pentr a preveni corupția, soluția pe care o practică și celelalte state democratice, de a finanța partidele politice, care sunt niște instituții democratice și utile societății este o soluție foare bună, a punctat Tăriceanu.

ANA IACUB, reporter ”În cursul după-amiezii a apărut și o replică a social-democraților, postată pe site-ul PSD, în care îl acuză pe Klaus Iohannis de minciună. În postare se precizează, cităm: ”Astăzi nu a vorbit președintele României, ci președintele PNL aflat în campanie electorală prezidențială. Iohannis Bețe-n Roate nu vrea ca economia națională să meargă bine în Guvernarea PSD. Este hotărât să-i facă pe români să sufere, doar pentru a putea da vina pe PSD la viitoarele alegeri prezidențiale”, am încheiat citatul.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Proiect de modificare a legii privind RCA ( 6 Septembrie 2019 )

  Se schimbă regulile pentru decontarea RCA! Potrivit unei inițiative legislative PSD și ALDE, care modifică legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, decontarea între asigurătorii RCA, în cazul unui accident...

 • Osemintele Reginei Elena vor fi reînhumate, în necropola de la Curtea de Argeș ( 3 Septembrie 2019 )

  Rămășițele pământești ale reginei Elena, singura suverană a României înmormântată în afara țării, la cimitirul din Lausanne, vor fi repatriate. La 37 de ani de la decesul reginei Elena, principesa Margareta, Custodele Coroanei, a decis...

 • Viorica Dăncilă merge mai departe, până în Parlament ( 29 August 2019 )

  PSD nu renunță! Premierul, Viorica Dăncilă, a precizat că Guvernul își va continua activitatea și că va merge în Parlament, unde va încerca să obțină susținerea necesară, pentru că are o responsabilitate față de țară și față de români, dând...

 • Nicolae Bacalbașa scandalizează cu un termen nazist adresat unui coleg parlamentar ( 28 August 2019 )

  Scandal în timpul sesiunii extraordinare a Parlamentului, declanșat de pesedistul Nicolae Bacalbașa! Cunoscut pentru discursurile sale provocatoare, acesta a folosit un folosit de naziști pentru "non-arieni", cu semnificația de om inferior...

 • PSD rămâne singur la guvernare, după plecarea ALDE ( 27 August 2019 )

  PSD rămâne la guvernare! Cel puțin așa a declarat, astăzi, premierul Viorica Dăncilă, în timpul ședinței de Guvern. Șefa Executivului a precizat că a luat act de decizia formațiunii politice ALDE de a rupe coaliția de guvernare, pe care o percepe ca un joc politic pentru obținerea de voturi. Viorica Dăncilă a mai afirmat că partidul pe care îl conduce va continua singur implementarea programului de guvernare, întrucât România are nevoie de stabilitate.

  VIORICA DĂNCILĂ, premierul României "Guvernarea nu este perfectă, dar cu siguranță este eficientă. Am luat măsuri economice foarte bune, apreciate atât de cetățeni, cât și de mediul de afaceri, iar acest lucru se vede în creșterea economică sustenabilă și în creșterea nivelului de trai al populației."

  Viorica Dăncilă a dorit să le mulțumească foștilor parteneri de la ALDE pentru colaborare, în special, ministrului Afacerilor Externe, Ramona Mănescu. Aceasta a declarat că își asumă excluderea din ALDE, dar că nu va trece la PSD. „Eu îmi continui misiunea ca ministru al Afacerilor Externe și cred că asta este suficient”, a precizat Mănescu. ALDE a decis luni, ieșirea de la guvernare, miniștrii partidului urmând să demisioneze. Liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, preciza, luni, că miniștrii care nu demisionează vor fi excluși și că el demisionează de la șefia Senatului. Premierul susține că decizia Ramonei Mănescu de a rămâne la șefia M.A.E. demonstrează că aceasta a înțeles că repsonsabilitatea guvernării este mai presus decât orice interes politic.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2