Date companie
 
 
 
 

Klaus Iohannis, atac dur la PSD

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Februarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : psd, buget, finantare, partide, curtea, constitutionala, tariceanu, iohannis
 

Război total între puterile statului! Într-o declarație de presă susținută astăzi, președintele României a atacat dur principalul partid de guvernământ.

KLAUS IOHANNIS, președintele României “PSD-ul este incompetent și incapabil să conducă România.”

Klaus Iohannis a anunțat că nu va promulga legea bugetului, ci o va trimite Curții Constituționale. Șeful statului a subliniat că bugetul votat de Parlament cu o întârziere de trei luni este presărat cu estimări suprarealiste și nu ține cont de contextul economic. Klaus Iohannis susține că taxele și impozitele majorate de PSD, dobânzile mai mari, prețurile care au crescut constant sunt elemente care arată că în 2019 situația economică se va situa sub așteptările pe care se bazează Guvernul.

KLAUS IOHANNIS, președintele României “Despre buget, bugetul rusinii nationale. Asta este bugetul propus pentru 2019. Bugetul rușini naționale. Este un buget nerealist, supraevaluat și întârziat. Cu acest buget, PSD încearcă să acopere nereușite din timpul guvernării de până acum. Ei l-au numit bugetul investiției și asta este prima mare miciuna din buget.”

Replica nu a întârziat să apară. Aflat la Cluj-Napoca, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că gestul președintelui este total inoportun și nejustificat.

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU, președinte ALDE „Președintele a ales această metodă de a face politică prin șicanarea Guvernului, fără să-și dea seama cât de mult rău face țării și societății.”

Președintele Klaus Iohannis a atacat și prevederea din legea bugetului privind finanțarea partidelor politice.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”PSD a avut grija să aloce sume imense pentru finanțarea partidelor politice. 150 milioane va primi PSD din finațarea partidelor. 150 milioane din 270 de milioane propuse pentru finațarea partidelor. De 20 de ori mai mult decat anul trecut.”

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU, președinte ALDE “Remarca legată de finațarea partidelor este demagogie și populism. România s-a confruntat în ultimul an cu o componentă de corupție legat de partidele politice care au recurs la formule de finanțare sau sponsorizare care, unele din ele, puteau fi socotite în afara legii și, din acest motiv, au existat numeroase anchete și procese.”

Tocmai pentr a preveni corupția, soluția pe care o practică și celelalte state democratice, de a finanța partidele politice, care sunt niște instituții democratice și utile societății este o soluție foare bună, a punctat Tăriceanu.

ANA IACUB, reporter ”În cursul după-amiezii a apărut și o replică a social-democraților, postată pe site-ul PSD, în care îl acuză pe Klaus Iohannis de minciună. În postare se precizează, cităm: ”Astăzi nu a vorbit președintele României, ci președintele PNL aflat în campanie electorală prezidențială. Iohannis Bețe-n Roate nu vrea ca economia națională să meargă bine în Guvernarea PSD. Este hotărât să-i facă pe români să sufere, doar pentru a putea da vina pe PSD la viitoarele alegeri prezidențiale”, am încheiat citatul.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 • Desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, contestată la C.C.R. ( 18 Februarie 2021 )

  PSD a sesizat Curtea Constituțională, referitor la Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență din 2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Magistrații constituționali...

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 • Val de proteste, în România ( 17 Februarie 2021 )

  Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiștii și angajații din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar...

 • România riscă să piardă finanțarea japonezilor pentru Magistrala 6 de metrou ( 3 Februarie 2021 )

  Situație tensionată cu privire la proiectul Magistralei 6 de metrou, Băneasa Otopeni! România riscă să piardă finanțare de 1,4 miliarde de lei oferită de Agenția Japoneză de Cooperare Internațională, dacă nu...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2