Date companie
 
 
 
 

Klaus Iohannis, la liturghia oficiată în Catedrala Ortodoxă din Sibiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : presedinte, sibiu, catedrala, liturghie, ortodoxa, klaus, iohannis
 

Președintele Klaus Iohannis a participat, duminică, la liturghia oficiată în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, cu hramul ”Sfânta Treime”, din Sibiu. Șeful statului nu a fost însoțit de Prima Doamnă, Carmen Iohannis. El a declarat că a dorit să fie, astfel, alături de toți românii ortodocși care, în primele zile ale anului 2015, se roagă pentru sănătate, înțelepciune și pace.

AMBIANȚĂ "Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi și ne iartă nouă greșalele noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri."

Într-un mesaj postat pe Facebook, șeful statului a precizat că, potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de creștin luteran, nu a putut rămâne decât la prima parte a liturghiei, care s-a încheiat cu citirea Evangheliei. După două ore petrecute în lăcașul de cult, Klaus Iohannis le-a urat românilor, în aplauzele credincioșilor, ”La mulți ani!” și ”un an 2015 binecuvântat”.

AMBIANȚĂ "La mulți ani! La mulți ani, domnule președinte!"

Liturghia de la Catedrala Ortodoxă a fost condusă de mitropolitul Ardealului și Arhiepiscop al Sibiului, ÎPS Laurențiu Streza. Evanghelist luteran și membru activ al acestui cult, președintele României, Klaus Iohannis, a promis, la Sibiu, că, pe parcursul mandatului său, va fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din țara noastră.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2