Date companie
 
 
 
 

Klaus Iohannis reacționează în scandalul de spionaj ”Black Cube”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Octombrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, Bruxelles, consiliul, european, conferinta, black, iohannis, spionaj, cube
 

Klaus Iohannis respinge categoric orice implicare a sa ori a Cotroceniului în scandalul de spionaj ”Black Cube”. Reacția șefului statului vine imediat după apariția documentelor din anchetă. Iohannis vorbește despre scenarii și făcături demne de cei care se uită la filme cu spioni. În schimb, președintele recunoaște că i-a cerut sefului D.I.I.C.O.T. să soluționeze dosarul.

KLAUS IOHANNIS, preșdintele României "Au fost vehiculate anumite scenarii, care sunt cred că popular le zice făcături. Președintele și președinția nu au protejat, nu au fost implicați în Black Cube nici formal, nici informal. Acuzațiile care se aduc S.R.I., păi, este caraghios! S.R.I. nu numai că nu a protejat, ba chiar a ajutat la prinderea infractorilor! Că unii infractori s-au gândit că ar fi bine să spună că S.R.I. și președintele îi apără, sigur că cine are plăcerea să se uite la filme cu spioni, poate găsește o plăcere în asta, dar aceste informații sunt total nefondate. N-am ce să vă spun mai mult. D.I.I.C.O.T. își va face treaba. Singurul lucru pe care l-am spus, sper l-am rugat pe Horodniceanu să facă ce vrea, cum vrea, când vrea, dar să lămurească definitiv această speță"

Președintele a precizat că nu se pune problema ca infractorii din dosarul ”Black Cube” să fi fost protejați de instituții ale statului român.

KLAUS IOHANNIS, preșdintele României "Eu nu am datele din dosar, ele sunt la D.I.I.C.O.T. dar pot să vă spun că nu există instituție în România care a protejat infractori. Că unii provin din instituții și s-au erijat în reprezentanții acestor instituții, asta am mai văzut, dar să spui că statul protejează infractori, așa ceva nu se poate."

Reacția președintelui a venit în conferința de presă de după Consiliului European de toamna de la Bruxelles.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2