Date companie
 
 
 
 

Klaus Iohannis, rectificarea bugetară, anticipatele și prioritățile noului mandat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : rectificare, mandat, bugetara, anticipate, iohannis, dancila
 

Rectificarea bugetară, în atenția președintelui Klaus Iohannis! Șeful statului a declarat, marți, că a avut o discuție ”așezată și aplicată” cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Finanțelor Florin Cîțu, pe tema rectificării bugetare, a deficitului și a bugetului pentru anul 2020.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Mi-au prezentat câteva date, câteva abordări, în special în legătură cu rectificarea bugetară, dar am discutat și despre salariul minim. Datele sunt clare, cifrele sunt reci, concluziile sunt un pic mai complexe și, din păcate, a trebuit să constatăm că situația este cea care este, deficitul va trece, este clar între timp, de 4%. Pe de altă parte, este la fel de clar că anumite cheltuieli trebuie făcute.”

COSMINA STOIAN, reporter „Președintele Klaus Iohannis a precizat că rectificarea bugetară pregătită de Guvern este necesară, deoarece trebuie alocate sume către pensii, iar datoriile existente trebuie plătite. În plus, el a dat asigurări că salariul minim va crește, acest lucru fiind o necesitate. În ceea ce privește bugetul pentru 2020, Iohannis a spus că va fi dificilă încadrarea în limita de deficit de 3%.”

Tot astăzi, președintele Klaus Iohannis a făcut referire la tema vehiculată după căderea Guvernului PSD: alegerile anticipate! El a precizat că anticipatele sunt "o soluție bună", dar a adăugat că este prea devreme să se exprime asupra unui termen în acest sens.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Au loc reașezări și în partidele politice, trebuie să avem un pic de răbdare până când lucrurile se reașează. Voi relua discuțiile mele cu liderii politici și la final voi concluziona în ce măsură se pot realiza sau se pot realiza repede alegerile anticipate.”

Întrebat dacă a avut vreo discuție cu Viorica Dăncilă, după turul doi al alegerilor prezidențiale, Iohannis a răspuns scurt:

KLAUS IOHANNIS, președintele României  „Da, m-a sunat doamna Dăncilă, ieri pe la prânz și am vorbit. M-a felicitat.”

Șeful statului a fost întrebat de jurnaliști și dacă prioritățile în noul mandat diferă față de cele din primul mandat.

KLAUS IOHANNIS, președintele României „Diferă fiindcă ambițiile mele sunt mai mari și dorința mea de a consolida, reseta statul, de a reforma instituțiile este mai mare și recunosc îmi doresc mai mult și mai bine pentru români. Din acest punct de vedere va fi un mandat mai bun și mai intens și cu rezultate semnificative.”

Românii au păreri diferite în ceea ce privește noul mandat al președintelui.

VOX „Să facă o treabă mult mai bună decât a făcut până acum și să aducă o legătură mult mai stânsă între Guvern și Parlament. Cred că va fi un pic diferit, trebuie să fie, însă acum puterea este de partea lui, fiindcă are și Guvernul. Și lucrurile ar trebui să se schimbe cumva.”

VOX „Să facă România normală, așa cum spune el.”

VOX „Nu știu, să ne fie mai bine.”

VOX „Dacă în 5 ani nu a schimbat mai nimic, acum în alți 5 ani mai faci ceva? Nu mai face. Nimic nu se face.”

VOX „Pentru noul mandat aș avea așteptări mai mari față de primul mandat, să continue să ceară statul de drept, și să continue pe direcția pro europeană, dar de asemenea, să fie mai implicat în plan național și să continue să pună presiune pe parlamentarii actuali pentru declanșarea anticipatelor, dar și pentru a aduce acele reglementări benefice țării, printre care și primari în două tururi.”


Klaus Iohannis, rectificarea bugetară, anticipatele și prioritățile noului mandat

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2