Date companie
 
 
 
 

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu românii stabiliți în S.U.A.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Septembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sediul, romani, votul, corespondenta, diaspora, sua, carmen, ONU, klaus, iohannis, new, york, inatlanire, misiunii
 

Prima întâlnire a președintelui Klaus Iohannis cu românii din Statele Unite ale Americii! Circa 100 de români stabiliți peste ocean au mers la New York, la sediul Misiunii Permanente a României la ONU, pentru a face cunoștință cu președintele Iohannis și cu soția sa, Carmen. Întâlnirea a avut loc în cursul dimineții, înainte ca Iohannis să susțină primul său discurs la O.N.U. La sediul Misiunii, șeful statului a fost întâmpinat de noul ambasador al României la Washington, George Maior și de reprezentantul țării noastre la O.N.U., Ioan Jinga. În discursul său, președintele și-a reînnoit promisiunea făcută românilor din Diaspora.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Asigurarea cadrului legal și a condițiilor necesare pentru ca, în 2016, românii din străinatate să poată vota, pentru prima dată, prin corespondență. Va fi o dovadă de maturizare a clasei politice românești."

Vedeta zilei a fost Michael, fiul unui român stabilit de 15 ani peste ocean, care a vrut neaparăt să se fotografieze cu președintele și cu soția sa.

AMBIANȚĂ "- Numele meu e Carmen! Încântată de cunoștință! Întoarce-te spre tatal tău. - Salut! - Mă bucur să vă cunosc, domnule președinte! - Vrei să facem o poză? - Mulțumesc! - Cu multă plăcere!"

La reuniunea Diasporei a fost prezentă și princepesa Marina Sturdza, care i-a oferit soției președintelui câteva sfaturi.

MARINA STURDZA "Să găseasca un proiect, două, pe care să se concentreze și la care dă o oarecare vizibilitate. Este întotdeauna loc de asta! De proiecte sociale are nevoie Romania."

Dupa întâlnirea cu românii, Klaus Iohannis a avut o întrevedere bilaterală cu președintele Chinei, una dintre cele mai mari puteri economice ale lumii. A luat parte, după aceea, la un dineu oferit de premierul japonez Shinzo Abe, la care au participat alți 10 șefi de stat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Starea de urgență, prelungită cu 30 de zile ( 6 Aprilie 2020 )

  Starea de urgență se prelungește cu 30 de zile, adică până în 14 mai! Anunțul a fost făcut, astăzi, de președintele Klaus Iohannis, care a menționat că săptămâna viitoare va emite un decret în acest sens.

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 • Mesajul pentru români al președintelui Klaus Iohannis ( 20 Martie 2020 )

  Mesaj pentru români, din partea președintelui Klaus Iohannis! În mesajul de interes public prezentat, astăzi, șeful statului îndeamnă la responsabilitate, prevenție și solidaritate.

 • Klaus Iohannis le cere românilor să nu vină acasă de Paște ( 19 Martie 2020 )

  Klaus Iohannis îi îndeamnă pe românii din Diaspora să nu vină acasă de sărbătorile pascale, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2