Date companie
 
 
 
 

Klaus Johannis acuză Guvernul că face economii costisitoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, posturi, economii, primar, taiere, sibiu, servicii, paza, publica, administratia, johannis
 

Guvernul a vrut să facă economii, prin tăierea posturilor din administrația publică locală, dar a provocat cheltuieli și mai mari! Din cauză că nu mai au suficienți angajați, primăriile plătesc mai mult firmelor private, pentru treburile pe care le făceau foștii salariați. Decizia Guvernului este criticată de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care susține că administrația locală cheltuiește acum de patru ori mai mult, pentru serviciile private de pază.

MIRELA GRIGORE, purtător de cuvânt, Primăria Sibiu "S-a luat această decizie, în contextul lipsei de personal."

KLAUS IOHANNIS, primar, Sibiu "Nu facem nicio economie! Ce economie să facem? Este o măsură care s-a luat pentru toată România, pentru a scăpa de acest algoritm de 7 la 1. Doar că, pentru localități ca Sibiul, nu aduce nicio îmbunătățire. Noi, oricum, am fi avut bani să plătim pe toată lumea."

Până acum, cimitirul orașului era păzit de șapte angajați ai municipalității, care nu primeau, lunar, mai mult de 1.000 de lei, fiecare. Acum, administrația locală plătește aproape 27.000 de lei, unei firme private de pază.

VOX "- De firmă de pază era nevoie? - Eu cred că da, altfel nu arăta așa."

VOX "- Ați avut probleme? - Am avut. Cu colega, cu vecina, într-o zi ne-am dus și un băiat, după noi. Și pe urmă am alergat, am fugit. -Nu era nimeni la pază, atunci? -Nu, nu, nu era nimenea."

Premierul Victor Ponta anunța, miercuri, că peste 60.000 de posturi vacante din aparatul bugetar vor fi desființate și, alți 3.000 de funcționari, vor fi concediați. Ponta a precizat, însă, că Executivul nu se va atinge de posturile din Sănătate și Educație. Anul trecut, primăria din Sibiu a externalizat serviciul de îngrijire a copiilor din creșe, din cauză că mai multe unități erau în pericol să fie închise, din cauza lipsei de personal.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2