Date companie
 
 
 
 

La Cluj-Napoca, s-a deschis un muzeu al deșeurilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Noiembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : deseuri, estetica uratului, muzeu
 

Estetica urâtului și-a făcut simțită prezența și la Cluj-Napoca, acolo unde s-a înființat un muzeu al deșeurilor. Vizitatorii au, astfel, ocazia să vadă cum resturile menajere, dar și cele rezultate în urma activităților desfășurate la școală sau la serviciu, pot deveni adevărate opere de artă. La rândul lor, organizatorii speră ca prin această inițiativă să-i ajute, mai ales pe tineri, să conștientizeze importanța colectării selective și reciclării gunoaielor.

MARIANA LES, dir. executiv, A.J.P.M. Cluj: "În acest muzeu, puteți vedea fluxuri de producere, eliminare și reciclare a deșeurilor, pe toate tipurile de deșeuri urbane și nu numai."

ILIE BRIE, președinte, C.E.D.D. Cluj: "România gestionează doar 1-2% din deșeurile municipale. Numai acestea sunt colectate selectiv și trimise spre reciclare. Ținta, peste puțini ani, este de 50%."

Punctul de atracție al expoziției de la Cluj il reprezintă un robot realizat de studenții Universității Tehnice.

ALINA MOLDOVAN, președinte, Asociația studenților: "Am venit cu ideea de a face acest robot din deșeuri, atât DEE-uri, hârtii, PET-uri, practic evoluția deșeurilor de la hârtii, plastice și ajungând la DEE-uri pentru a conștientiza ce efecte au acestea asupra mediului."

Muzeul deșeurilor, de la Expo Transilvania, va rămâne deschis timp de două luni. În toată această perioadă, vizitatorii pot lua parte la cursuri legate de colectarea și reciclarea resturilor menajere.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2