Date companie
 
 
 
 

La coadă pentru un loc de munca

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : loc de munca, coada, targ
 

Românii au stat la coadă pentru un loc de muncă! Aceștia și-au încercat norocul la cele aproape 8.000 de posturi puse la bătaie în Capitală, dar și în alte șapte județe din țară. Valentin are 44 de ani și a lucrat de-o viață în domeniul construcțiilor. După trei ani petrecuți în Cipru, s-a întors în țară, și de aproape un an își caută de muncă. El nu se asteapta însă la un salariu de nivelul celor din străinătate.

VOX: "Majoritatea caută să lucrezi și banii să ti-i dea la 4 luni, dar în astea 4 luni trebuie să muncesti și să manaci (...) -În Cipru cât aveați salariu? -Mult 15 euro pe ora și 30 overtime. Aici nu prea am la ce să mă aștept."

Cele mai multe dintre locurile de muncă sunt pentru cei fără studii superioare. Agent de pază, vânzător sau mecanic. Candidatii se lovesc însă de o ală problemă.

VOX: "Eu am 40 de ani și ei vor mai tinerele am găsit ca secretara și îmi spune că trebuie să am 27 de ani."

Angajatorii spun că în alegerea candidaților, experiența este cea care face diferența.

ANDREI AFRIM, consultant recrutare: "Suntem foarte interesați de persoanele cu experiență de 10-20 de ani sunt uneori mai potrivite decât cele tinere pentru a ocupa un anumit tip de poziții."

NICOLETA BORTEA, purtător de cuvânt, A.M.O.F.M. București: "Sansele de ocupare cresc pentru persoanele care sunt bine informate, au un cv europass, cu o bună prezentare la interviu dacă știe să-și scoata în evidență punctele tari."

Bursa locurilor de muncă a venit cu peste 1.000 de joburi pentru muncitorii necalificati și aproape 600 pentru cei cu studii superioare pentru posturi de ingineri, programatori sau manageri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2