Date companie
 
 
 
 

La Iasi, biserica imprumuta bani credinciosilor si preotilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : imprumuturi, dobanda, credinciosi, bani, iasi, biserica, CAR, preoti
 

Biserica împrumută bani credinciosilor si preotilor. Se intampla la Iasi, unde Mitropolia Moldovei și Bucovinei a înființat Casa de Ajutor Reciproc a Clericilor și Mirenilor. Saptamana viitoare vor fi acordate primele împrumuturi, deocamdată de maximum 5.000 de lei și cu o dobândă de 6% pe an.

preot GRIGORE TIMOFTESCU, președinte, C.A.R.C.M. "Funcționează ca o instituție financiar-nebancară și se pot înscrie în această asociație toți clericii și mirenii creștin-ortodocși. La înscriere se plătește o taxă de înscriere de 35 de lei în care sunt incluse carnetul, mă rog, formularele, toate celelalte, iar cotizația lunară este de 30 de lei plus 2 lei pentru constituirea unui fond de ajutor."

Până acum s-au înscris doar 14 persoane, mireni și fețe bisericești, în frunte cu Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Interesul credinciosilor pentru C.A.R.-ul bisericesc este, insa, in crestere si nu vad nimic rau in faptul ca biserica, in loc sa se ocupe cu cele sfinte, s-a reprofilat pe administrarea banului.

VOX "E foarte corect să facă Mitropolia așa ceva. -Dobânda e de 6%, cum vi se pare? -E bună, e bună, 6% e bun, pomană curată domne, și ceea ce fac fețele bisericești nu poate să faca nimeni! Aș avea încredere în ei!"

La Iași a mai funcționat în trecut o instituție financiara asemănătoare, dar mai marii Mitropoliei și-au dat seama că tocmai fețele bisericești nu aveau acces ușor la împrumuturi. Acum, cu 300.000 de lei, bani alocati de Mitropolie, au pus bazele noului C.A.R.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2