Date companie
 
 
 
 

La multi ani, Romania!

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : parada, Ziua Nationala a Romaniei
 

Peste 20.000 de bucureșteni au venit, duminică, la Arcul de Triumf, pentru a asista la cea mai mare paradă militară, dedicată Zilei Naționale a României, organizată după Revoluția din '89. Evenimentul din acest an a marcat împlinirea a 95 de ani de la Marea Unire din 1918. Parada a debutat cu salutul Drapelului de Luptă prezentat de Garda de Onoare. A urmat apoi intonarea imnului național.

AMBIANTA

Rând pe rând, pe sub Arcul de Triumf, au defilat peste 2.000 de militari aflați în subordinea Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații și Serviciului de Protecție și Pază. Alături de forțele naționale au defilat, în premieră, aproximativ 140 de militari din Franța, Polonia, Turcia și Statele Unite ale Americii.

AMBIANTA

Pe sub Arcul de Triumf, au trecut peste 200 de vehicule militare, iar zona a fost survolată de 35 de aeronave.

AMBIANTA

Din convoiul militar mobilizat la paradă au făcut parte vehicule blindate pentru operații speciale, transportoare blindate, mașina de luptă a infanteriei 84 M – „Jderul”, autovehicule de luptă blindate, amfibii, vehicule pe șenile, transportoare amfibii blindate B 33 Zimbru, urmate de tancuri, sistemul interoperabil de artilerie LAROM și complexul antiaerian tractat „OERLIKON”. Nu au lipsit sistemul Ghepard de artilerie antiaeriană blindat, vehiculele de luptă tip HUMVEE,, autospecialele blindate de intervenție EOD și, în premieră, autovehiculul Dacia Duster militar. Forțele Aeriene au trecut pe sub Arcul de Triumf cu sistemul de rachete sol-aer – HAWK, iar Forțele Navale, cu două ambarcațiuni tip RHIB, cu ambarcațiunea rapidă Fulgerul și cu Instalații Mobile de Lansare a Rachetelor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • La mulți ani, România! La mulți ani, români! ( 1 Decembrie 2019 )

  Ziua Națională a României, sărbătorită în întreaga țară. Parada militară de la București și parada de la Alba Iulia au marcat spectaculos acest moment important pentru toți românii. În ciuda frigului, impresionanta paradă...

 • Parada tramvaielor de epocă ( 28 Octombrie 2018 )

  Parada tramvaielor de epocă, în Capitală! Evenimentul este organizat în fiecare an cu ocazia sărbătoririi zilei Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului. 

 • Avioane F-15 ale SUA au participat la ceremonie de Ziua Aviației ( 20 Iulie 2018 )

  O ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane de flori a avut loc, la Monumentul Eroilor Aerului, de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene! Mai multe aeronave aparținând Forțelor Aeriene, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații, precum și aeronave ale SUA, au survolat monumentul Aviatorilor.

 • De Ziua Națională, ”La mulți ani, România!” ( 1 Decembrie 2017 )

  Parada impresionantă de ziua Națională, în Capitală! Pe sub Arcul de Triumf au defilat 3.500 de militari și reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și ai Serviciului Român de Informații, precum...

 • Serbările medievale din Cetatea Bistriței, o călătorie în timp ( 25 Iunie 2017 )

  Călătorie în timp, în cetatea Bistriței! Serbările medievale sunt în plină desfășurare, iar domnițele, cavalerii, calfele și menestrelii ne transpun într-o lume aparte, plină de culoare și dinamism.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2