Date companie
 
 
 
 

La Tîrgu Mureș este lansată o aplicație de plată a dărilor, unică în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : impozite, plata, mures, primarie, premiera, taxe, targu, site, oras, european, locale, aplicatie, telefon, digital
 

Premieră națională, la Târgu Mureș! O aplicație pe telefonul mobil îi va scuti pe contribuabili de statul la cozi pentru plata taxelor și impozitelor locale. Prin intermediul aplicației, care va fi disponibilă de la 1 aprilie pe site-ul Primăriei din Târgu Mureș, oamenii vor putea achita rapid toate dările la stat, inclusiv amenzile.

MIRCEA LAZĂR, reprezentant firmă software "Cu telefonul mobil puteți intra. Vã veți introduce CNP-ul și parola pe care fiecare utilizator o primește. Automat, se încarcã toate debitele pe care persoana respectivã le are."

Angajații primăriei vor putea să verifice în timp real toate operațiunile. În timp ce oamenii în vârstă sunt nedumeriți de noul sistem, tinerii răsuflă ușurați că au scăpat de aglomerația de la ghișee.

VOX "- Mi se pare foarte corectã și practicã. - O veți folosi? - Sigur cã o sã o folosesc! Acum am plãtit. Sigur cã da, toatã lumea care știe sã acceseze, decongestionează primãriile."

VOX "- E o opțiune destul de bunã, economisim timp. - O veți folosi? - Eu, deocamdatã, nu am folosit-o. O sã mã mai gândesc."

VOX "Foarte bunã, numai cã mai greu ne adaptãm noi, ăștia mai în vârstã, la așa ceva. Nu prea mã descurc."

VOX "- E bun pentru cei care are posibilitate, noi pensionarii. - Veți continua sã plãtiți la ghișeu? - Deocamdatã, da!"

Acest sistem de plată este unic în țară și va fi introdus la exact doi ani după obținerea unei finanțări europene nerambursabile, pentru proiectul intitulat ''Tîrgu Mureș – Oraș Digital European''. Este vorba despre un program care presupune dezvoltarea unui sistem informatic integrat, prin care se elimină efectele birocrației din serviciile publice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sancțiuni noi și aspre, pentru șoferi ( 17 Septembrie 2019 )

  Poliția anunță sancțiuni mai dure pentru soferii care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon. Noile sanțiuni, care vor fi aplicate începând cu 12 octombrie, sunt prevăzute de ordonanța adoptată de Guvernul...

 • Atenționare de călătorie pentru Ungaria ( 10 August 2019 )

  Avertizare de călătorie in Ungaria! Cetățenii români care doresc să călătorească în țara vecină sau o tranzitează sunt avertizați de Ministerul Afacerilor Externe că sistemul pentru plata taxelor rutiere din Ungaria nu va fi disponibil, începând...

 • Aplicația Sea Status te ferește de pericolele mării ( 20 Iulie 2019 )

  A fost lansată o aplicație care te salvează de la înec! Sea Status, platforma online lansată de Asociația Națională a Scafandrilor Profeșioniști și a Salvamarilor din România, este un instrument de ajutor pentru turiștii aflați pe litoral.

 • Accesul la site-urile cu filme piratate, blocat ( 19 Iunie 2019 )

  Marii furnizori de Internet din România au arătat unui magistrat de la Tribunalul București că sunt de acord cu blocarea permanentă a accesului clienților lor la mai multe site-uri cu filme piratate! Opt case internaționale...

 • Calcule pentru alegeri ( 2 Iunie 2019 )

  Rareș Bogdan ar putea fi candidatul PNL pentru Primăria Capitalei! Potrivit unor surse citate de Medifax, Rareș Bogdan, cel care a deschis lista PNL la europarlamentare, ar putea fi susținut pentru funcția de primar general al Capitalei, la alegerile locale de anul viitor. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2