Date companie
 
 
 
 

La Tîrgu Mureș este lansată o aplicație de plată a dărilor, unică în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : impozite, plata, mures, primarie, premiera, taxe, targu, site, oras, european, locale, aplicatie, telefon, digital
 

Premieră națională, la Târgu Mureș! O aplicație pe telefonul mobil îi va scuti pe contribuabili de statul la cozi pentru plata taxelor și impozitelor locale. Prin intermediul aplicației, care va fi disponibilă de la 1 aprilie pe site-ul Primăriei din Târgu Mureș, oamenii vor putea achita rapid toate dările la stat, inclusiv amenzile.

MIRCEA LAZĂR, reprezentant firmă software "Cu telefonul mobil puteți intra. Vã veți introduce CNP-ul și parola pe care fiecare utilizator o primește. Automat, se încarcã toate debitele pe care persoana respectivã le are."

Angajații primăriei vor putea să verifice în timp real toate operațiunile. În timp ce oamenii în vârstă sunt nedumeriți de noul sistem, tinerii răsuflă ușurați că au scăpat de aglomerația de la ghișee.

VOX "- Mi se pare foarte corectã și practicã. - O veți folosi? - Sigur cã o sã o folosesc! Acum am plãtit. Sigur cã da, toatã lumea care știe sã acceseze, decongestionează primãriile."

VOX "- E o opțiune destul de bunã, economisim timp. - O veți folosi? - Eu, deocamdatã, nu am folosit-o. O sã mã mai gândesc."

VOX "Foarte bunã, numai cã mai greu ne adaptãm noi, ăștia mai în vârstã, la așa ceva. Nu prea mã descurc."

VOX "- E bun pentru cei care are posibilitate, noi pensionarii. - Veți continua sã plãtiți la ghișeu? - Deocamdatã, da!"

Acest sistem de plată este unic în țară și va fi introdus la exact doi ani după obținerea unei finanțări europene nerambursabile, pentru proiectul intitulat ''Tîrgu Mureș – Oraș Digital European''. Este vorba despre un program care presupune dezvoltarea unui sistem informatic integrat, prin care se elimină efectele birocrației din serviciile publice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Priorități pentru Bragadiru ( 21 Iulie 2021 )

  Atragerea fondurilor europene, o prioritate pentru noul edil al orașului Bragadiru. Gabriel Lupulescu și-a preluat oficial mandatul de primar al orașului Bragadiru. După depunerea jurământului, în fața prefectului Daniel Tudorel Zamfir și în prezența membrilor Consiliului Local Bragadiru și a mai multor simpatizanți, noul edil a anunțat că se va apuca de treabă pentru a onora încrederea persoanelor care l-au votat.

 • Certificatele digitale europene COVID-19, disponibile și pentru români ( 1 Iulie 2021 )

  Românii pot obține certificate digitale europene COVID-19 accesând platforma securizată https://certificat-covid.gov.ro, în opt pași. Potrivit Serviciului de Telecomunicații Speciale, timpul de generare...

 • Alegeri locale parțiale, în 23 de județe ( 27 Iunie 2021 )

  Alegeri locale parțiale, în 23 de județe! Cetățenii cu drept de vot din 6 orașe și din 30 de comune au fost chemați la urne, pentru a-și alege primarii ori consilierii locali. Cele șase orașe în care...

 • Invitație la premiera musicalului „Next to Normal – (A)normal”, la Teatrul de Operetă „Ion Dacian” din București ( 17 Iunie 2021 )

  În pregătire, premiera națională a musicalului „Next to Normal – (A)normal” la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București! Premiera este programată vineri, la ora 18:00.

 • European Drinks și Izvorul Minunilor, alături de bolnavi și medici ( 8 Aprilie 2021 )

  European Drinks și Izvorul Minunilor sunt alături de toți cei care suferă în această perioadă grea a pandemiei și continuă seria de donații! Astfel, Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2