Date companie
 
 
 
 

La Tulcea au fost gătite preparate din pește, pentru masa de Revelion

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : tulcea, traditie, revelion, bucatari, masa, peste, preparate
 

La Tulcea se respectă tradiția preparatelor din pește pe masa de Revelion. Dupã mesele îmbelșugate de Crãciun, unde s-au gãtit mai ales preparate din carne de porc, proprietarii de restaurante din Deltă s-au orientat spre meniuri pe bază de pește. Pe ultima sută de metri a anului care se încheie, bucătarii n-au stat o clipă. Ei au pregătit fiecare tip de pește, după rețete care s-au dovedit numai bune, pentru preparate delicioase.

AMBIANȚA "V-am pregãtit un pește bun. Un crap, un somn, bun! Brici! Ia uite-o, e mare! Asta dă un gust la borș. Mamã, se ling, ãștia, pe degete."

AMBIANȚA "Aici pregãtim crapul pentru saramurã, dupã care va trebui sã îl așezãm frumos, aici, pentru a da un praf de condiment și umezit cu puțin ulei."

AMBIANȚA "Tranșa asta de somn o vom tãvãli frumos prin mãlaiul acesta, dupã care o aruncãm in fripteoza asta incinsă. O sa iasă un pește prãjit demențial!"

AMBIANȚA "E o zacuscã de pește. Așteptãm sã se prãjeascã bine somnul acela, dupã care îl inundãm, aici, in bogãția asta cu multe legume."

AMBIANȚA "Am mai pregãtit o gustare pescãreascã, o tradiție la noi. Multe bucate fãcute de casã, cum ar fi chifteluțele fãcute din 4-5 specialitãți de pește, niște icre extraordinare de știucã , acum e sezonul lor."

Bucãtarii spun cã au pregãtit chiar și piftie din mai multe feluri de pește și multe alte preparate specifice Deltei Dunãrii. Potrivit tradiției, pe masa de Revelion trebuie să fie și preparate pescărești, pentru a trece prin anul care vine, precum peștele în apă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2