Date companie
 
 
 
 

La un pas de a fi trimis în judecată pentru prăbușirea F.N.I., Vîntu spune că e victima lui Băsescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, dosar, vintu, judecata, Vlas, popa, politic, fni
 

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este la un pas de a fi trimis în judecatã în dosarul privind prăbușirea Fondului Național de Investiții. Încarcerat ca urmare a unei condamnări de un an pentru șantaj, Vîntu este cercetat acum pentru spălare de bani și instigare la delapidare. Joi, la ieșirea de la audieri, el a declarat că dosarul are substrat politic și l-a acuzat în acest sens pe Traian Băsescu.

SORIN OVIDIU VÎNTU, om de afaceri "De câte dovezi mai aveți nevoie sã vã convingeți cã este o instituție coordonatã de S.R.I. și domnul Bãsescu?"

Inițial, Sorin Ovidiu Vîntu nu a fost inculpat în dosarul Fondului Național de Investiții. El a căpătat calitatea de învinuit în urmă cu două luni, când procurorii au extins cercetările și au început urmărirea penală față de acesta sub aspectul săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor. Potrivit anchetatorilor, Nicolae Popa, ar fi acționat sub coordonarea lui Sorin Ovidiu Vîntu, care a fost creierul și principalul beneficiar al sumelor cu care a fost fraudat Fondul Național de Investiții. Ca urmare, Popa a fost condamnat, în 2006, alături de Ioana Maria Vlas, la 15 ani de închisoare pentru fraudă. Cercetările arată că Vîntu a obținut peste 5,4 milioane de dolari la data prăbușirii FNI, iar statul român a fost obligat să plătească aproximativ o sută de milioane de euro compensații financiare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2