Date companie
 
 
 
 

La Vama Siret, zeci de polițiști și vameși, reținuți pentru luare de mită și trafic de țigări

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : tigari, vama, trafic, dga, jandarmi, mita, politisti, DNA, frontiera, mascati, siret, vamesi
 

Acțiune de amploare în Vama Siret. Peste 70 de polițiști de frontieră și vameși, suspectați de luare de mită si înlesnirea traficului cu țigări, au fost reținuți pentru audieri de ofițerii DGA si procurorii DNA. 16 dube de mascați și jandarmi au descins în vama suceveana. Oamenii legii au facut mai multe percheziții, inclusiv in locuintele suspectilor, dupa ce au anchetat acest caz o jumatate de an. La câteva domicilii, s-au găsit țigări și valută. Printre cei care au fost adusi in Capitala pentru audieri se numără și șeful PTF Siret, comisarul Aurel Anea. Sindicaliștii din Poliție susțin insa că descinderile de joi dimineață sunt neprofesioniste, iar autoritățile urmăresc doar să dea bine în statistici.

prin telefon: TOADER PARASCHIV, președinte S.N.P.P.C. "Cine a gresit e normal sã raspundã! Mi se pare o actiune pompieristicã. Se leagã nu de bilantul DGA, ci de bilanturile care se fac la ora actualã."

prin telefon: VASILE LINCU, presedinte, Sindicatul "ProLex" "Trebuie sã facem diferenta dintre posibilul spectacol si sã mergem la finalitate, sã vedem urmãrile, dacã au curaj sã meargã la adevãratii beneficiari. Anul trecut, liderul nostru, seful Vãmii Siret, imediat ce a facut o capturã de 24.000 pachete tigãri, a fost schimbat si mutat la 60 de kilometri."

In schimb, reprezentanții societății civile si cei ai Ministerului de Interne spun că acțiunea este strans legata cu procesul de aderare la spațiul Schegen.

prin telefon: ALEXANDRU CUMPĂNAȘU, director, Asociatia pentru Implementarea Democrației "Momentul are legãturã cu aderarea la Schengen. Pe lângã pregãtirea tehnicã, Franta a spus cã nu e suficient, ci e o problemã cu resursa umanã. Acest lucru vine ca un rãspuns."

chestor-șef MARIAN TUTILESCU, șef Departament Schengen, M.A.I. "E cunoscut faptul cã o parte din partenerii nostri si-au exprimat neîncrederea datoritã unor posibile aspecte de coruptie care afecteazã buna functionare a sistemului. N-a fost fãcutã ca un exemplu, sub forma unei campanii."

Vama a fost blocata aproape două ore, iar cozile de mașini s-au întins pe cativa kilometri.

VOX: "- De când stati aici? - De aproximativ trei sferturi de orã. - Vi s-a spus ce se întâmplã? - Cã nu lucreazã calculatoarele."

VOX: "- De când stati aici? - De un sfert de orã. - Vi s-a spus ce se întâmplã? - Cicã calculatoarele... - Asa v-au spus? - Da.

Nu este pentru prima dată când mai mulți polițiști de frontieră sunt reținuți în urma unor acuzații de corupție. Cazuri similare au mai fost si în urmă cu șase ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2