Date companie
 
 
 
 

Lansare de carte, la Târgul Internațional de Carte si Muzică de la Brașov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Februarie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansare, carte, romaniei, cosea, banii, ocari, curiosi, lluis, alemany, giner
 

Primăvara vine cu noutăți pe piața cărții. Și, nu oriunde ci la Târgul Internațional de Carte si Muzică de la Brașov. Iar oferta este variată, pentru toate gusturile și toate vârstele.

AUGUSTA ONIȚĂ, dir. Târgul Internațional de Carte și Muzică ”Suntem fericiți să organizăm cea de-a paisprezecea ediție a Targului Internațional de Carte și Muzică, un eveniment care a devenit un reper cultural. Se va desfășura în perioda 30 martie-2 aprilie, vor avea loc dezbateri, lansări, concerte.”

Cum preferințele cititorilor se schimbă pe zi ce trece, editurile și-au diversificat colecțiile.

DANA ANGHELESCU, director editură “Suntem bucuroși să anunțăm lansarea cărții Banii României a prof. dr. Mircea Coșea, un reputat specialist în domeniul economiei. Oferă un răspuns amplu la întrebarea este România o țară bogată.”

MIRCEA COȘEA, autor "Banii României"

De la cărți de economie, trecem la nuvele pentru cei care iubesc călătoriile.

DANA ANGHELESCU, director editură “Este o ediție bilingvă, reunită sub numele de Icari curioși. Este vorba de 20 de povestiri. Cartea a pornit de la pasiunea sa pentru călătorii.”

LLUIS ALEMANY GINER, autor "Icari curioși" ”Icar e un personaj puțin mitologic, care avea curiozitate și cred că volumul poate stârni curiozitatea lumii. Este o carte în care vorbește despre diferite orașe, le-am cunoscut călătorind, vorbește și despre diferite țări, culturi. Ai nevoie de puțină cultură și este important faptul că este o ediție bilingvă și se poate citi, jumatate de pagină în spaniolă, jumătate în română.”

Iar cititorii par să aprecieze rezultatul.

CORINA, studentă limba spaniolă, “Fiind studentă la spaniolă, consider că editarea unei cărți în două limbi este foarte utilă.”

ADRIAN, student limba spaniolă “Am răsfoit-o, dar sunt foarte curios să o citesc. E și o metodă de învățare dar și o metodă înțelegem cum gândesc spaniolii.”

MAGDA, studentă limba spaniolă “Sunt la început și multe texte în limba spaniolă te ajută foarte mult, și la vocabular.”

Chiar dacă statisticile nu ne plasează în fruntea europenilor care citesc, editurile spun că această tendință este pe cale de a fi inversată, iar târgurile de carte sunt luate cu asalt de românii dornici de lectură.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Adrian Năstase, la judecată cu Iohannis și Orban ( 14 Mai 2020 )

  Nemulțumit că i s-a retras Steaua României, Adrian Năstase i-a chemat în judecată pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban. Fostul politician a deschis un proces la Curtea de Apel București și cere judecătorilor să anuleze...

 • Eveline Păuna, la Național FM ( 19 Februarie 2020 )

  Eveline Păuna a fost invitata emisiunii "România vorbește", la Național Fm. Aceasta a discutat împreună cu realizatorii, Denis Ciulinaru și Diana Enache, despre noua sa carte, "Femeia la 30 de ani". Cartea prezintă 30 de povești care descriu sufletul femeii la 30 de ani în nuanțe fie de împlinire deplină, fie de căutare a sensului. Cititorii sunt invitați să descopere 30 de femei diferite, cu aspirații diferite, în contexte diferite de viață. De asemenea, poveștile pot descrie și o singură femeie cu 30 de fațete ale personalității sale. Autoarea a potrivit fiecare cuvânt astfel încât să fie o carte despre femei de 30 de ani, pe care să o citească femeile de orice vârstă. Și, cu și mai multă atenție, bărbații.

 • Petru Frăsilă și Răsvan Popescu, despre media și destin ( 7 Decembrie 2019 )

  Dublă lansare de carte la Iași! Uniunea Scriitorilor în România Filiala Iași a adus în atenția publicului două volume. Autorii acestora sunt oamenii de televiziune Petru Frăsilă și Răsvan Popescu. 

 • Românii citesc tot mai puțin, arată datele centralizate de Eurostat ( 25 Noiembrie 2019 )

  Românii citesc din ce în ce mai puțin! Cel puțin, așa rezultă din ultimul studiu Eurostat privind preocuparea pentru citit a românilor, dar și a altor popoare din Uniunea Europeană. La târgul de carte Gaudeamus, care...

 • Simona Halep, decorată cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de cavaler ( 30 Iulie 2019 )

  Simona Halep a primit cea mai înaltă distincție acordată de statul român! Președintele Klaus Iohannis i-a acordat campioanei de la Wimbledon, Ordinul Național "Steaua României" în grad de cavaler, pentru succesul răsunător obținut...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2