Date companie
 
 
 
 

Lansări de carte la CNA

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansare, carti, cna
 

Premieră la Consiliul Național al Audiovizualului. Sala "Ralu Filip" a găzduit o dublă lansare de carte, la care au participat reprezentanți din mediul academic, ai ONG-urilor din media, oameni de presă, precum și personalități ale societății civile.

LAURA GEORGESCU, președintele CNA: ''Este prima oară când CNA organizează o lansare, cărțile sunt absolut de actualitate, dezbat în continuare această libertate a presei, care nu a făcut altceva de 23 de ani decât să schimbe o dictatură de 50 de ani.''

Primul dintre volumele lansate, intitulat ''Mass-media și democrația în România postcomunistă”, este o lucrare coordonată de doi profesori ai Facultății de Științe Politice a Universității „Petre Andrei” din Iași. Daniel Șandru și Sorin Bocancea reflectă modul în care s-au desfășurat relațiile dintre presă și democrație în cei 23 de ani scurși de la Revoluție.

DANIEL SANDRU, autor: ''Volumul Mass-media și democrația în România postcomunistă”reprezinta o fotografie de etapă, o fotografie a epocii recente a 23 de ani de postcomunism dar in același timp și o radiografiere a prezentului, pentru că analizele cuprinse in acest volum ajung până în timpul prezent.''

SORIN BOCANCEA, autor: ''Putem spune că, în Romînia, în cei 23 de ani de democrație postcomunistă, presa a trecut de trei perioade de anormalitate în relația cu puterea politică: presa puterii politice a începutului anilor '90, atunci când majoritatea organismelor de presă considerau că este bine să fie cu puterea, o alta în perioada 2000-2004, atunci când puterea politică a opresat presa.''

A treia perioadă se întinde din anul 2007 până în prezent, când, potrivit autorilor, se poate vorbi despre mass media ca o putere politică. Mai exact, este vorba despre acele organisme de presă care s-au substituit partidelor și au funcționat la vedere ca trusturi ale unor formațiuni politice. Cea de-a doua carte lansată este intitulată "Violarea libertății de exprimare, Cazul Frasila". Volumul semnat de jurnalistul Petru Frăsilă surpinde toate implicațiile unei sentințe juridice care s-a dovedit foarte utilă pentru media din România.

PETRU FRASILA, autor: " Violarea libertății de exprimare, această victorie la CEDO poate fi un punct de plecare pentru curajul jurnalistic al oamenilor de bun simt din audio vizualul românesc."

MIRCEA TOMA, jurnalist: "Procesul pe care autorul l-a intentat statului român a produs jurisprudența, a produs o decizie care este premieră în jurisprudența europeană."

MIHAI SELEGEAN, avocat, specialist CEDO: "Este o decizie în care CEDO pentru prima data folosește noțiunea obligației pozitive a statelor de a proteja pluralismul in peisajul media."

Consiliul Național al Audiovizualului va continua seria acestor evenimente care urmăresc să susțina libertatea presei din țara noastră.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2