Date companie
 
 
 
 

Lansari de carte la targul Gaudeamus

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : targul, gaudeamus, volum, vidican, editura, brumar, versuri, genunchii, tamisei
 

Cine spune ca tanara generatie a uitat de cartile tiparite, inseamna ca nu a trecut pe la targul de carte GAUDEAMUS. Sute de oameni de toate varstele au luat cu asalt standurile in cautarea romanului preferat sau interesati de vreo lansare inedita de carte. La editura Brumar, poetul Gheorghe Vidican, si-a lansat cel mai nou volum de versuri: Genunchii Tamisei. Dupa o calatorie in Marea Britanie in urma cu patru ani, care l-a lasat mut de uimire, acesta a decis ca versifice minunatiile pe care le-a vazut.

GHEORGHE VIDICAN poet "Genunchii Tamisei este de fapt o plimbare prin imaginarul Londrei. Tamisa este cea care patrunde si in sufletul londonezului si a turistului. Genunchii Tamisei sunt genunchii prin care poetul si trecatorul ingenuncheaza prin fata istoriei acestei civilizatii."

ROBERT SERBAN director editorial "A reactionat la tot ce a vazut; de la celebrul Big Ben, la Tamisa, la poduri, la femeile din Londra, la amanunte pe langa care ai trece nepasator".

Genunchii Tamisei este al saptelea volum de versuri al poetului Gheorghe Vidican, care se mandreste si cu o carte tradusa in Braille de catre Asociatia nevazatorilor din Bihor, special pentru persoanele care au probleme de vedere. Si nu doar cartea lui Vidican a starnit intereresul publicului, ci si cea a lui Petre Tănăsoaia intitulata Femeia lui Yerutonga.

PETRE TANASOAICA scriitor "Am vrut sa rastorn mitul lui Ulise pentru ca nu el e important, ci Penelopa, pentru ca toata viata ce nis e intampla noua barbatilor ni se datoreaza unei femei ce ne treimte in lume sa fim eroi, sa descoperim lumea."

NICOLAE MANOLESCU critic literar "Peste un deceniu il vom citi pe Tanasoaica precum il citim acuma pe Ion Neculce."

VOX "As fi spus ca nu, dar judecand dupa numarul de participanti, probabil ne intoarcem la carti."

VOX "Vreau sa-l tentez pe fiul meu de clasa a saptea sa simta placerea cartii tiparite."

Târgul Internațional GAUDEAMUS "Carte de învățătură" se desfășoară până luni, 22 noiembrie. Expozantii va asteapta cu preturi reduse la carti, dar si cu cele mai noi titluri la nivel international.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2