Date companie
 
 
 
 

Laszlo Borbely, in vizorul A.N.I. inca din 2010

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : trafic, ani, udmr, borbely, DNA, marko, ministrul, mediu, sotia, avere, kelemen, influenta, cuscra
 

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este in vizorul Agentiei Nationale de Integritate inca din 2010. Potrivit presei de vineri, care citeaza surse ANI, ministrul ar detine o vila in Ungaria. Demnitarul nu a trecut insa imobilul in declaratia de avere. Casa ar fi construita de un om de afaceri, mentioneaza aceleasi surse. Potrivit celei mai recente declaratii de avere, ministrul are, din 2000, o singura casa de locuit, de 140 de metri patrati, in Targu Mures. Borbely mai are un teren intravilan de 450 metri patrati. El conduce un automobil de lux din 2009. Demnitarul mai detine conturi si depozite ladoua banci, in lei si euro, iar in 2010 a obtinut venituri salariale de 56.408 lei. Conform declaratiei, in 2009 a vandut o casa mostenita de la parinti, pentru care a primit 25.500 de euro, si un autoturism Volkswagen, cu 35.000 de lei. Intre timp, DNA continua cercetarile in dosarul de trafic de influenta in care este implicat ministrul Borbely. Sotia si cuscra ministrului Mediului, Laszlo Borbely, au fost audiate mai multe ore de procurorii DNA Oradea. Anchetatorii vor sã afle de la ele, dar si de la alti martori, cum a fost aleasã pentru renovarea apartamentului de pe Calea Victoriei tocmai firma cu cele mai multe contracte cu Apele Române.

AMBIANTÃ "De ce tocmai la dvs. acasã a fost aceastã renovare? Ce acuzatii v-au adus? Nu vreti sã spuneti nimic? Au fost foarte multe acuzatii, aveti ceva de declarat?!"

Laszlo Borbely, sustine, in continuare, cã acuzatiile DNA sunt nefondate.

LASZLO BORBELY, ministrul Mediului si Pãdurilor "Sotia mea si cu cuscra, care e de fapt proprietarul apartamentului, s-a prezentat azi la DNA Oradea, fãrã avocat, pentru cã nu avem nimic de ascuns. ... În ceea ce priveste legãtura, asa zisa legãturã între proprietarul apartamentului care ar fi conducãtoarea mea de doctorat, e o minciunã sfruntatã. Nu are nicio legãturã cu cuscra mea. -Pe domnul Ciocan îl stiti? -Nu! -Deci nu îl cunoasteti! Nu are nicio legãturã cu dumneavostrã? -Nu!"

In ciuda scandalului de trafic de influentã în care apare numele ministrului Mediului, UDMR îl sustine neconditionat pe Laszlo Borbely. Anuntul a fost fãcut de liderul Uniunii, Kelemen Hunor, la finalul sedintei conducerii formatiunii care a avut loc joi. Mai mult chiar, UDMR va cere procurorului general o ancheta privind scurgerile de informatii din dosarul colegului lor, care este în lucru.

KELEMEN HUNOR, presedinte UDMR "Consiliul operativ îl sustine pe Borbely neconditionat si nu putem accepta astfel de afirmatii nefondate. Vom solicita o analizã foarte serioasã, de unde apar astfel de scurgeri de informatii. Vom cere procurorului general verificarea scurgerii de informatii."

MARKO BELA, vicepremier "E un ministru foarte bun, e un politician important, îl cunosc de 20 de ani si îl cunosc ca om corect. - Comanda de la Cotroceni? - Nu vreau sã speculez aceste lucruri, nu am astfel de presupuneri. Justitia ar trebui sã îsi facã treaba si apoi sã aflãm concluzii."



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2