Date companie
 
 
 
 

Lectia suedeza de etica in afaceri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : investitii suedeze, platforma, Swedish Sustainable Business
 

Comunitatea suedeză de afaceri a lansat platforma de sustenabilitate Swedish Sustainable Business, al cărui scop este dezvoltarea unui cadru lucrativ între companii pe tema responsabilității sociale corporatiste. Platforma lansată este susținută de 13 companii suedeze care aplică proiecte ale campaniei de responsabilitate sociala și care doresc să colaboreze în acest domeniu.

LUMINITA OPREA, specialist CSR: "Astazi ati avut un exemplu ca asa se poate, sper din tot sufletul sa nu fie un proiect singular, sa vina si alte comunitati din alte tari sa initieze asa ceva. Sunt 13 companii membre care au venit si au semnat aceasta carte."

VOX: "Vom reusi sa comunicam mult mai bine societatii romanesti care sunt actiunile si preocuparile noastre pe partea de responsabilitate sociala. Sper ca exemplul va fi urmat si in felul acesta vom avea o tara mai curata, oameni mai buni si preocupati de ceea ce se intampla in jurul lor."

VOX: Este important pt ca este nevoie de asa ceva. Cand vorbim de etica de afaceri, cand vorbim de protejarea mediului, cand vorbim de o activitate corecta, cand vorbim de grija fata de angajatii pe care ii avem."

Spre deosebire de Romania, sectorul privat din Suedia este foarte bine organizat și solicitant. Răspunde cerințelor pieței și nevoilor acesteia. 90% dintre companiile listate la bursă prezintă astfel de rapoarte anual.

ANDERS BENGTCEN, Ambasadorul Suediei in Romania: "Astazi a avut loc o intanire a oamenilor de afaceri suedezi in Romania care a avut ca scop gasirea unor principii etice care trebuie folosite in afaceri, principii legate de relatiile bune de munca, realizarea unui mediu sanatos de afaceri, nu au fost insa ocolite nici discutiile despre lupta impotriva coruptiei si a mitei."

Investițiile în proiectele de responsabilitate socială corporatistă implementate în România depășesc 10 milioane euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2