Date companie
 
 
 
 

Lecție de astrofizică pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, elevi, scoala, fizica, gimnaziala, sturdza, fizician, presura
 

Fizica poate fi extrem de captivantă și distractivă! Elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 ”Dimitrie Sturdza” din Capitală au avut ocazia să descifreze tainele astrofizicii într-un mod inedit. Ghid le-a fost fizicianul și cercetătorul Cristian Presură.

ANDRADA MĂTIEȘ, elev "- Sunt interesante astfel de lecții? - Da, mie îmi place foarte mult să particip la astfel de activități. Sper eu să mă ajute foarte mult."

IOSUA VASILIOGLU, elev "Se învață foarte multe chestii și sunt foarte interesante, ne mărește capacitatea de memorie și de inteligență și ne va ajuta foarte mult în viață."

CRISTIAN PRESURĂ, cercetător"Este un feedback foarte pozitiv pentru că eu abordez subiecte care nu sunt în materia de bază, pe care ei le află oricum pentru că intră pe youtube află de găuri negre, universuri, multiversuri și caută în manual și nu găsesc lucrurile astea."

PAULA COPĂCEL, director, Școala Gimnazială nr. 59 "E o lună specială! Luna noiembrie a fost dedicată întâlnirii cu cartea și cu personalitățile și încheiem luna cât se poate de frumos, cu cineva celebru, care s-a întors în România să dea ceea ce a primit de la România."

Specialist în domeniul senzorilor medicali, Cristian Presură a publicat numeroase cărți și zeci de lucrări în reviste internaționale de prestigiu precum „Science“, „Physical Review B“ și „Physical Review Letters“ și deține mai multe brevete de invenție. Cristian Presură este și autorul cărții „Fizica povestită”, ce a fost premiată anul trecut de Academia Română.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Apartament în flăcări, în București ( 6 August 2020 )

  Incendiu puternic în Capitală! Un apartament situat la etajul 10 al unui bloc de locuințe din zona intersecției dintre bulevardele Mihai Bravu și Basarabia a fost cuprins de flăcări. 

 • Condiția precară a școlii românești, scoasă la iveală de pandemie ( 4 August 2020 )

  România pică examenul la Educație în fiecare an și nu dă semne că ar fi capabilă să pună la punct și să aplice o strategie de primenire a situației, în folosul generațiilor viitoare. Este adevărat că, perioada pandemiei...

 • Accesul la educație pentru toți copiii, în vizor ( 2 August 2020 )

  Am intrat în luna august și tot mai mulți părinți, profesori și elevi se întreabă cum se vor desfășura cursurile din toamnă. Chiar dacă activitățile de vacanță continuă, îngrijorarea părinților, după experiența din primăvară, când cursurile au fost organizate online, se accentuează.

 • Piața Reșiță, închisă din cauza nerespectării măsurilor anticovid ( 29 Iulie 2020 )

  Piața Reșița din București a fost închisă de autorități, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2