Date companie
 
 
 
 

Legea amnistiei, amânată pentru anul viitor. Modificările la Codul Penal rămân valabile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, modificare, amanare, legea, codul, camera, deputatilor, comisii, penal, zgonea, cazanciuc, amnistiei, gratierii
 

Legea amnistiei și grațierii, amânatã pânã la 1 februarie 2014! Este decizia luatã luni, dupã întâlnirea de la Guvern dintre premierul Victor Ponta, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc și șeful Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

VALERIU ZGONEA, președinte, Camera Deputaților "Nu o mai dezbatem mâine o și o trimitem la comisii."

Potrivit proiectului, amnistierea nu se aplică la infracțiuni precum luare și dare de mită, deturnare de fonduri, omor, vătamare corporală gravă, tortură, evadare, proxenetism, iar grațierea unor pedepse de până la 6 ani nu se aplică și minorilor internați în centre de reeducare. În ceea ce privește noul Cod Penal, Puterea vrea să meargă mai departe cu modificãrile cuprinse în actul normativ.

VALERIU ZGONEA, președinte, Camera Deputaților "Noi îi dăm drumul acestui Cod Penal și dorim ca senatorii, deputați și președintele să aibă un capitol separat și să fie sancționați mai dur, pentru că au responsabilitați mai mari."

Legea de modificare a Codului Penal are ca efect scoaterea președintelui, parlamentarilor, miniștrilor și primarilor din categoria funcționarilor publici. Asta înseamnă că demnitarii sau șeful statului nu vor mai putea fi anchetați de D.N.A. sau Parchet pentru conflict de interese sau abuz în serviciu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2