Date companie
 
 
 
 

Legea care i-a înfuriat pe ciobani, blocată până anul viitor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Decembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, ciobani
 

Legea care i-a înfuriat pe ciobani, blocată până anul viitor! Guvernul a decis prin ordonanță de urgență să suspende, până la 25 aprilie 2016, aplicarea celor două articole din Legea Vânătorii contestate de oieri. Este vorba de interzicerea pășunatului în perioada decembrie - aprilie și reducerea numărului de câini de la stâne. Guvernul trebuie să găsească o altă soluție pentru a elimina aceste articole din lege.

DAN SUCIU, purtătorul de cuvânt al Guvernului: "OUG care prorogă 2 puncte în discuție. Este vorba de litera C, litera K din legea 407...cele două subiecte țin de perioada pășunatului și numărului de câini. Avem o OUG de modificare, Guvernul își menține rezervele pentru modificare prin OUG. Aceasta prorogare e valabilă până în 25 aprilie 2016. Până la finalul lui aprilie vom găsi o formulă nouă, prin care să soluționăm definitiv aceste controverse.”

Premierul Dacian Cioloș a trimis președinților Camerei Deputaților și Senatului o scrisoare prin care le solicită să vină cu soluții privind modificarea Legii vânătorii, adăugând că există un "interes comun" de a rezolva această problemă.

Peste 4000 de crescători de oi au protestat marți la Palatul Parlamentului. Unii au forțat poarta și au reușit să intre în curte, deși forțele de ordine au încercat să îi oprească și au folosit și gaze lacrimogene. După patru ore de proteste, reprezentanți ai manifestanților au fost invitați la discuții în Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților. 

Pe de altă parte, Direcția Generală de Jandarmerie București a aplicat o amendă de 20.000 de lei organizatorului protestelor, precum și alte șase amenzi de câte 500 de lei unor participanți, pentru ”instigarea și recurgerea la acțiuni violente”.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2