Date companie
 
 
 
 

Legea care interzice folosirea animalelor în circuri a fost adoptată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Iunie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lege, animale, camera, deputatilor, circ, interzice, dresuri
 

Dresurile de lei, tigri, maimuțe sau elefanți vor deveni o amintire! Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care interzice folosirea animalelor în circuri, cu excepția câinilor, cailor, delfinilor, a animalelor din acvarii sau delfinarii și a unor specii de păsări exotice granivore. Camera este for decizional în această speță. Forma votată de deputați diferă mult de ceea ce se propusese inițial, adică doar interzicerea folosirii animalelor sălbatice. Conform legii, constituie infracțiune folosirea animalelor vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare. Încălcarea legii se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Deputații au stabilit ca animalele deținute la acest moment de circuri să fie mutate în grădini zoologice sau în rezervații, iar, între timp, nu vor mai putea fi folosite decât în scopuri publicitare."

Legea va intra în vigoare după ce va fi promulgată de șeful statului și publicată în Monitorul Oficial.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2