Date companie
 
 
 
 

Legea defăimării, în curs de pregătire

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Martie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : psd, proiect, lege, dragnea, defaimare
 

Defăimarea României, pedepsită prin lege! Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că actul normativ nu va opri libera exprimare, însă va reglementa situațiile de defăimare a țării. El a adăugat că a discutat cu colegii din PSD, pentru a lucra la o lege în acest sens. Deocamdată, social-democrații nu au anunțat ce formă va avea viitorul act normativ și care vor fi sancțiunile. Potrivit unei analize ziare.com, ar putea fi reactivat un proiect de lege inițiat în 2016 de 60 de parlamentari PSD, ALDE și UNPR, care se află în prezent, pe rolul Comisiei Juridice a Camerei Deputaților.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter "Proiectul de act normativ care așteaptă avizul Comisiei Juridice a Camerei are un singur articol. Acesta prevede că "manifestările publice săvârșite cu intenția de a defăima țara sau națiunea română se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi."

Acest proiect a fost adoptat tacit de Senat, în noiembrie 2016, și s-a oprit la Comisia Juridică a Camerei, după ce a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale. Despre pedepsirea defăimării s-a mai discutat în spațiul public și în 2015, în urma unui proiect legislativ inițiat de Liviu Dragnea și care se referea la defăimarea socială. Proiectul privind promovarea demnității umane și a toleranței față de diferentele de grup stabilea amenzi de până la 30.000 de lei, în cazul unei persoane sau 60.000 de lei, în cazul unui grup social. Legea, care a stârnit critici aprinse în societatea civilă, a trecut de Senat, dar fost respinsă de Camera Deputaților.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Scandal la DNA ( 26 Iulie 2021 )

  Proaspăt eliberat din penitenciar, fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost astăzi la sediul DNA. Motivul a fost că „trebuia să i se comunice ordonanța de menținere a sechestrului judiciar în dosarul Tel Drum”.

 • O nouă moțiune de cenzură ( 23 Iunie 2021 )

  PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! Prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, speră ca, spre binele României, moțiunea să treacă.

 • Transportul public din București-Ilfov, reorganizat până în toamnă ( 5 Mai 2021 )

  Transportul public din zona București-Ilfov va intra, începând cu luna aceasta, într-un proces de reorganizare. Anunțul a fost făcut de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov. Proiectul își propune să optimizeze actuala rețea de transport de la nivelul întregii regiuni.

 • Noi reglementări privind pensionarea, în stadiu de proiect ( 11 Martie 2021 )

  Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...

 • România, fruntașă la risipa de alimente ( 10 Martie 2021 )

  România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2