Date companie
 
 
 
 

Legea hărțuirii la locul de muncă, promulgată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 August 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lege, munca, loc, promulgata, hartuirea
 

Legea care interzice hărțuirea la locul de muncă a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Astfel, comportamentul care provoacă degradarea morală a angajatului și deteriorarea condițiilor de muncă poate fi sancționat cu amenzi cuprinse între 10.000 și 15.000 de lei.

OANA PASCARU, reporter ”Potrivit legii, firmele au obligația de a asigura măsuri de prevenire și combatere a faptelor de hărțuire psihologică. Dacă aceste obligații nu sunt respectate, angajatorul poate fi sancționat cu amendă de pâna la 50.000 de lei. Legea prevede amenzi și pentru situațiile în care organizațiile instigă la hărțuire, amenzile fiind cuprinse între 50.000 și 200.000 de lei.”

Legea mai prevede că orice comportament pe care un angajat îl exercită asupra altui angajat, de obicei superior ierarhic, și care are ca urmări deteriorarea condițiilor de muncă prin lezarea drepturilor sau demnității angajatului, prin afectarea sănătății sale fizice sau mentale sau prin compromiterea viitorului profesional al acestuia, constituie contravenție și se sancționează disciplinar, contravențional sau penal. Sub incidența legii intră și conduita ostilă sau nedorită, comentariile verbale, acțiunile sau gesturile nepotrivite.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2