Date companie
 
 
 
 

Legea pensiilor este constitutionala si poate fi promulgata de presedinte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensii, lege, ccr, promulgare, judecatori
 

Legea privind sistemul unitar pensiilor este constituţionala şi poate fi promulgata de şeful statului. Judecatorii Curţii Constituţionale au respins miercuri sesizarile depuse de PSD şi PNL privind neconstituţionalitatea actului normativ. Cinci magistraţi au fost pentru respingere, iar patru- împotriva. Decizia Curţii este definitiva şi general obligatorie. Potrivit contestatarilor, legea aduce grave atingeri dreptului fundamental de pensie şi încalca dreptul la proprietate privata. Social-democratii si liberalii au acuzat şi ca legea pensiilor nu a primit avizul Comisiei pentru sanatate publica a Senatului şi nici pe cel al Comisiei pentru sanatate şi familie a Camerei Deputaţilor.

VICTOR PONTA - presedinte PSD

"Am luat act de decizia CCR si indiferent ca o consideram buna sau nu, trebuie respectata, asteptam si motivarea ca sa vedem ce anume din partile constestate nu au fost acceptate. (...) CCR nu se va putea niciodata pronunta pe modul de fraudare comis de Roberta Anastase si Sever Voinescu.``

Legea pensiilor va ajunge acum la Traian Basescu pentru promulgare.

VICTOR PONTA - presedinte PSD

``Indiferent de fondul legii, forma de adoptare a fost fraudata si în mod clar vom trimite azi presedintelui Basescu o scrisoare prin care îi vom solicita sa nu promulge o lege adoptata fraudulos, sa retrimita textul în Parlament! (...) Daca presedintele îsi va pune semnatura pe o lege adoptata fraudulos, pozitia PSD e anunþata si decisa. Vom declansa procedura de suspendare!"

prin telefon: LIA OLGUTA VASILESCU - senator PSD

"Este incredibil, în conditiile în care am sesizat Curtea si pe procedura chiar nu au gasit nimic neconstitutional. Este incredibil! Pactul urmator va fi promulgarea legii, iar pasul urmator va fi suspendarea presdintelui! (...) A cântarit majoritatea politica din CCR, cei cinci judecatori ai puterii!"

prin telefon: SERGIU ANDON - deputat PC

"Daca s-ar ajunge la popor, de data asta participarea si votul ar fi coplesitoare, si votul! O sa înceapa o avalansa de procese, cel putin o parte din instante vor da probabil câstig de cauza!"

prin telefon: GHEORGHE CHOARIU - presedinte OMENIA

"Cred ca pensionarii vor avea de suferit, în primul rând cu vârsta de pensionare. (...) Noi pensionarii nu suntem de acord sa iesim în strada, dar vom folosi forme legale pentru a atrage atenþia celor care conduc România!"

MARIUS PETCU - presedintele CNSLR Fratia

"Acolo, unde românii asteptau un act de justiþie la CCR, iar ca speranþele noastre se naruiesc. Singura maniera prin care sa împiedicam promulgarea acestei legi este o scrisoare catre presedinte, în care sa îi cerem sa nu promulge aceasta lege."

BOGDAN HOSSU - presedinte Cartel Alfa

"Speram ca judecatorii CCR vor judeca prin prisma nu numai pur tehnica a legalitatii, prin prisma corectidudinii unei legi care reprezinta un genocid al unei categorii masive.(...) Sper ca presedintele României va lua în consideratie argumentele noastre! (...) Altfel înseamna ca lupta noastra trebuie focalizata pe modificare structurala, printr-o noua modificarea Legii pensiilor, printr-o initiativa parlamentara!"

În urma cu o saptamâna, preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat ca va propune începerea procedurilor în cazul în care liderul de la Cotroceni va promulga Legea pensiilor, în forma fraudata adoptata de Roberta Anastase. Reprezentanţii partidelor aflate la putere susţin ca demersul opoziţiei nu va avea succes.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Propunere de impozitare a pensiilor speciale și de interzicere a cumulului pensie-salariu ( 11 Iulie 2019 )

  Pensiile speciale ar putea fi impozitate! Este propunerea ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, în scopul reducerii cheltuielilor bugetare. El a precizat că pensiile speciale vor fi incluse într-un pachet de măsuri privind eficientizarea...

 • Legea votului prelungit, adoptată ( 3 Iulie 2019 )

  Legea privind votul în diaspora a fost adoptată de Camera Deputaților, ca for decizional. Legea, elaborată de Comisia parlamentară comună pentru codul electoral și adoptată anterior de Senat, prevede prelungirea duratei de vot...

 • Legea pensiilor, adoptată ( 26 Iunie 2019 )

  Legea pensiilor, adoptată de Camera Deputaților! Plenul Camerei Deputaților a adoptat, cu 197 de voturi "pentru" și 70 de abțineri, legea privind sistemul public de pensii, reexaminat ca urmare a deciziei CCR. 

 • Legea pensiilor, pregătită pentru vot ( 25 Iunie 2019 )

  Legea pensiilor, raport de admitere, în comisiile reunite din Parlament! Proiectul Liei Olguța Vasilescu va fi supus votului, miercuri, în Camera Deputaților, care este for decizional. Asta, după ce, săptămâna...

 • Legea pensiilor, respinsă la Senat ( 19 Iunie 2019 )

  Legea pensiilor, respinsă de Senat, ca primă cameră sesizată! Actul normativ, o prioritate a Partidului Social Democrat, a obținut cu un vot mai puțin, față de cât avea nevoie pentru a trece de Senat.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2