Date companie
 
 
 
 

Legea pensiilor este constitutionala si poate fi promulgata de presedinte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensii, lege, ccr, promulgare, judecatori
 

Legea privind sistemul unitar pensiilor este constituţionala şi poate fi promulgata de şeful statului. Judecatorii Curţii Constituţionale au respins miercuri sesizarile depuse de PSD şi PNL privind neconstituţionalitatea actului normativ. Cinci magistraţi au fost pentru respingere, iar patru- împotriva. Decizia Curţii este definitiva şi general obligatorie. Potrivit contestatarilor, legea aduce grave atingeri dreptului fundamental de pensie şi încalca dreptul la proprietate privata. Social-democratii si liberalii au acuzat şi ca legea pensiilor nu a primit avizul Comisiei pentru sanatate publica a Senatului şi nici pe cel al Comisiei pentru sanatate şi familie a Camerei Deputaţilor.

VICTOR PONTA - presedinte PSD

"Am luat act de decizia CCR si indiferent ca o consideram buna sau nu, trebuie respectata, asteptam si motivarea ca sa vedem ce anume din partile constestate nu au fost acceptate. (...) CCR nu se va putea niciodata pronunta pe modul de fraudare comis de Roberta Anastase si Sever Voinescu.``

Legea pensiilor va ajunge acum la Traian Basescu pentru promulgare.

VICTOR PONTA - presedinte PSD

``Indiferent de fondul legii, forma de adoptare a fost fraudata si în mod clar vom trimite azi presedintelui Basescu o scrisoare prin care îi vom solicita sa nu promulge o lege adoptata fraudulos, sa retrimita textul în Parlament! (...) Daca presedintele îsi va pune semnatura pe o lege adoptata fraudulos, pozitia PSD e anunþata si decisa. Vom declansa procedura de suspendare!"

prin telefon: LIA OLGUTA VASILESCU - senator PSD

"Este incredibil, în conditiile în care am sesizat Curtea si pe procedura chiar nu au gasit nimic neconstitutional. Este incredibil! Pactul urmator va fi promulgarea legii, iar pasul urmator va fi suspendarea presdintelui! (...) A cântarit majoritatea politica din CCR, cei cinci judecatori ai puterii!"

prin telefon: SERGIU ANDON - deputat PC

"Daca s-ar ajunge la popor, de data asta participarea si votul ar fi coplesitoare, si votul! O sa înceapa o avalansa de procese, cel putin o parte din instante vor da probabil câstig de cauza!"

prin telefon: GHEORGHE CHOARIU - presedinte OMENIA

"Cred ca pensionarii vor avea de suferit, în primul rând cu vârsta de pensionare. (...) Noi pensionarii nu suntem de acord sa iesim în strada, dar vom folosi forme legale pentru a atrage atenþia celor care conduc România!"

MARIUS PETCU - presedintele CNSLR Fratia

"Acolo, unde românii asteptau un act de justiþie la CCR, iar ca speranþele noastre se naruiesc. Singura maniera prin care sa împiedicam promulgarea acestei legi este o scrisoare catre presedinte, în care sa îi cerem sa nu promulge aceasta lege."

BOGDAN HOSSU - presedinte Cartel Alfa

"Speram ca judecatorii CCR vor judeca prin prisma nu numai pur tehnica a legalitatii, prin prisma corectidudinii unei legi care reprezinta un genocid al unei categorii masive.(...) Sper ca presedintele României va lua în consideratie argumentele noastre! (...) Altfel înseamna ca lupta noastra trebuie focalizata pe modificare structurala, printr-o noua modificarea Legii pensiilor, printr-o initiativa parlamentara!"

În urma cu o saptamâna, preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat ca va propune începerea procedurilor în cazul în care liderul de la Cotroceni va promulga Legea pensiilor, în forma fraudata adoptata de Roberta Anastase. Reprezentanţii partidelor aflate la putere susţin ca demersul opoziţiei nu va avea succes.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Legea hărțuirii la locul de muncă, promulgată ( 7 August 2020 )

  Legea care interzice hărțuirea la locul de muncă a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Astfel, comportamentul care provoacă degradarea morală a angajatului și deteriorarea condițiilor de muncă...

 • Amenzi, la protestul din Piața Victoriei ( 13 Iulie 2020 )

  Protest în Piața Victoriei! Peste 200 de persoane s-au adunat duminică seara, în fața sediului Guvernului, pentru a-și arăta nemulțumirea față de proiectul de lege care impune reguli stricte privind carantina și izolarea.

 • Legea carantinei merge la Senat ( 10 Iulie 2020 )

  Proiectul de lege al Guvernului, privind carantina și izolarea a fost aprobat, aseară, de Camera Deputaților, în forma modificată. Pasul următor este dezbaterea și votul în Senat, ca for decizional. Unul dintre...

 • Pensiile românilor vor crește, dar nu se știe cu cât ( 24 Mai 2020 )

  Premierul Ludovic Orban a dat asigurări la un post de televiziune că pensiile vor fi majorate anul acesta, atât cât permite economia. Prim-ministrul a explicat că majorarea pensiilor va depinde de starea economiei și de capacitatea statului de a putea plăti pensiile atât anul acesta, cât și în cei ce vor urma. 

 • OUG privind starea de alertă, constituțională ( 13 Mai 2020 )

  Victorie a Guvernului, la Curtea Constituțională! Magistrații constituționali au decis, cu majoritate de voturi, că Ordonanța de Urgență privind reglementarea regimului stării de alertă este constituțională.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2