Date companie
 
 
 
 

Legea privind registrul de bani personali și bonul fiscal pentru bacșiș, în vigoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : agenti, angajati, bani, ANAF, amenda, fiscal, registru, bon, economici, bacsis
 

Atenție, agenți economici! De astăzi, firmele care folosesc aparate de marcat electronice au obligația de a avea registru de bani personali. Firnele care nu au un astfel de registru riscă amenzi de până la 9.000 de lei.

NATALIA MANOLESCU, reporter ”Astfel, angajatul trebuie să declare suma de bani pe care o are asupra sa la începutul programului și la sfârșit. În cazul în care cheltuiește din bani, trebuie să păstreze bonul fiscal pentru justificare. La un eventual control, angajatul este obligat să prezinte suma de bani pe care o are în buzunar. În cazul în care nu poate justifica diferența financiară, în plus sau în minus, angajatul suportă consecințele legii.”

Ieri, patronii au stat la coadă ca să-și cumpere registrele pentru banii personali ai angajatilor și să le înregistreze la Agenția Națională de Administrare Fiscală. Librăriile și tipografiile au făcut față cu greu solicitărilor.

AMBIANȚĂ "- Astea le mai aveți? - Astea sunt. - Câte aveți? Nu știu, că mai am comenzi în mașină, facturate. Dar facem și mâine."

AMBIANȚĂ "Vând marfa, dar nu se poate vinde, nu poți să aprovizionezi un oraș întreg într-o zi. Au fost 8 zile în care să se facă aceste registre, din care 3 au fost libere și au rămas 5 zile, ca să dai la tot orașul."

AMBIANȚĂ "- Rămâne pe mâine, că s-a epuizat stocul astăzi. - Nu puteți onora comenzile? - E peste puterile noastre!"

VOX "- Câte aveați nevoie? 10. - Și câte ați luat? - 5. - Și ce o să faceti? - Păi, a zis să mai venim și mâine"

VOX "Registre pentru bani personali. Deci începând de mâine angajații mei vor spune câți bani au în buzunar. Dacă în asta constă evaziunea, de mâine n-o sa mai fie!"

Tot astăzi intră în vigoare și legea bacșișului.

NATALIA MANOLESCU, reporter "Practic, dacă mergeți la restaurant și lăsați bacșiș chelnerului, acesta e obligat să vă aducă încă un bon fiscal pe lângă cel eliberat în contul consumației. Este vorba de bonul fiscal pentru acest bacșiș! Din această sumă, statul încasează 16%."

Nu sunt obligați să elibereze un astfel de bon agenții economici care nu sunt organizați în societăți comerciale și care funcționează ca persoane fizice autorizate, adică cei care nu sunt obligați prin lege să dețină case de marcat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2