Date companie
 
 
 
 

Legea privind taxa de timbru verde prevede și excepții de la plată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : plata, lege, taxa, bunuri, verde, rude, divort, epoca, timbru, partaj, portita, vehicule, competitii
 

Partajul rezultat în urma divorțului are și părțile lui bune! Persoanele care obțin un autoturism în urma unui astfel de proces nu sunt obligate să achite controversatul timbru de mediu. Portița oferită de lege a fost deja speculată de o parte dintre șoferii aflați într-o astfel de situație. Ei nu au mai scos din buzunar sute sau chiar mii de euro pentru timbrul verde.

ȘERBAN PETRUȘ, director adjunct, D.R.P.C.I.V. București "La nivelul municipiului București, am avut 11 solicitări de înmatriculare a vehiculelor fără achitarea timbrului de mediu, care au fost dobândite în urma partajului de divorț."

Nu numai cei care împart bunurile în urma divorțului sunt scutiți de plata noii taxe de mediu, ci și coproprietarii de mașini care nu au niciun grad de rudenie.

FLORIN RĂDULESCU, șef serviciu, D.R.P.C.I.V. "Articolul 8, lit. f, este foarte precis: autovehiculele dobândite prin partaj. Punct! Potrivit Codului Civil, sunt mai multe tipuri de partaj, iar orice partaj efectuat potrivit dispozițiilor legale este luat în considerare."

Nu mulți știu însă că există o portiță, prin care pot scăpa de plata taxei de mediu.

VOX "- Nu cred lucrul ăsta! N-am auzit! - E articol, în lege. - Îmi pare rău! Eu nu-l cunosc."

VOX "- N-am știut lucrul ăsta. - Dacă ați fi știut, ați fi apelat la această metodă? - Probabil că da!"

Ordonanța de Urgență scutește, de asemenea, de plata taxei de timbru verde vehiculele confiscate de stat, cele destinate competițiilor sportive, cele primite moștenire, autoturismele Euro 6, vehiculele hibrid, mașinile de epocă și cele modificate pentru persoane cu handicap. Din martie 2013, taxa de timbru verde se achită la prima înmatriculare pe piața din România sau la prima transcriere a autovehiculului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Capitala se bucură de noi măsuri de relaxare ( 13 Mai 2021 )

  Bucureștiul a intrat, oficial, în scenariul verde! Prefectul Capitalei, Alin Stoica a anunțat noi măsuri de relaxare, după ce rata de infectare a ajuns la 1,5 la mia de locuitori. Începând de mâine de la ora 00, restaurantele și sălile de spectacol vor putea funcționa la jumătate din capacitate.

 • România, fruntașă la risipa de alimente ( 10 Martie 2021 )

  România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...

 • Inițiativa „Vinerea Verde”, pentru reducerea poluării ( 10 Martie 2021 )

  Ministerul Mediului a lansat inițiativa „Vinerea Verde”, prin care invită cetățenii să renunțe la autoturism în ultima zi lucrătoare a săptămânii și să folosească mijloace de transport mai puțin poluante.

 • Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul Parlamentului ( 1 Martie 2021 )

  Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

 • Mașinile abandonate sau parcate neregulamentar vor fi ridicate, în Sectorul 6 ( 19 Februarie 2021 )

  Edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, le-a pus gând rău celor care își abandonează mașinile pe domeniul public ori parchează sau staționează pe unde nimeresc. Regulamentul pentru ridicarea acestor mașini, care...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2