Date companie
 
 
 
 

Legislația și condițiile de finanțare afecteaza IMM-urile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : finantare, sondaj, declaratii, IMM, fiscale, legislatie
 

Reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii se plang ca, desi economia da semne de revigorare, IMM-urile continua sa sufere din cauza legislatiei si a conditiilor grele de finantare. Cel putin asa rezulta din sondajul "Evaluarea situatiei de ansamblu a IMM-urilor din Romania in semestrul II al anului 2011" realizat de Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania.

prof. univ. dr. OVIDIU NICOLESCU, presedinte, C.N.I.P.M.M.R. "A avut loc o tendinta de ascendenta a IMM-urilor si mediului economic, dar situatia pe ansamblu se mentine nesatisfacatoare, iar situatia IMM-urilor este mai grea decat situatia economica generala, de aceea se impun masuri in favoarea lor."

Una dintre marile probleme cu care se confrunta intreprinzatorii este numarul mare si diversitatea declaratiilor fiscale si nefiscale pe care o firma este obligata sa le depuna pentru diverse situatii. Toate aspectele vor fi dezbatute, pe larg, in 20 si 21 aprilie, la Sinaia, unde va avea loc Conferinta Nationala a Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania.

LIVIU ROGOJINARU, vicepresedinte, C.N.I.P.M.M.R. "Vom face analiza ultimilor patru ani, vom trasa liniile directoare pentru urmatorii patru ani, vor fi alegeri pentru functiile de conducere"

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania a realizat, in perioada 02 – 09 aprilie 2012, un sondaj privind reducerea si simplificarea sistemului de declaratii fiscale, prin intermediul portalului www.immromania.ro. La intrebarea: „Sunteti de acord cu extinderea utilizarii semnaturii electronice in ceea ce priveste transmiterea online a tuturor declaratiilor fiscale si obtinerea certificatului?”, 93,33% dintre respondenti au bifat DA.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2