Date companie
 
 
 
 

Leul riscă să se deprecieze în perioada de agonie a Greciei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : euro, depreciere, grecia, leul, franci, situatie
 

Euro a atins un nou maxim din februarie până in prezent, iar francul elvețian a urcat la un record istoric. Astfel, cei care au credite în franci sau in alte valute trãiesc un adevãrat coșmar. Acesta ar putea fi doar inceputul, cred analistii financiari. Ei spun că sursa deprecierii puternice a leului este situatia din Grecia, care, foarte aproape de un posibil faliment, ar putea pune pe butuci intreg sistemul bancar european.

CLAUDIU CAZACU, analist financiar "Problemele din Grecia sunt doar vârful icebergului. Dupã Grecia sã urmeze Irlanda, dupa Irlanda sã urmeze Portugalia, câtã vreme aceste riscuri existã, leul este perceput ca o monedã mai degraba vulnerabilã."

VLAD MUSCALU, analist financiar "Teoretic deaprecierea paote fi nelimitatã."

CLAUDIU CAZACU, analist financiar "Mã tem cã 4,4 ar putea fi atins."

BNR pare cã acceptã actualul curs al leului.

MUGUR STET, purtator de cuvant, B.N.R. "Aceste variații sunt normale și sunt exact în limitele normalitãții. Piața valutarã de la București este o piațã stabilã unde se asigura stabilitatea relativã a cursului de schimb."

Problemele nu se opresc aici. Potrivit specialistilor, in urmatoarea perioada pot avea loc retrageri masive de capital din Romania, tot din cauza Greciei. În țara noastră sunt prezente sapte banci cu actionariat elen, care detin impreuna peste 15% din sistemul bancar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2