Date companie
 
 
 
 

Liberalii cer demisia ministrului Educatiei, Cătălin Baba

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mures, udmr, liberali, demisia, studenti, targu, educatiei, ministrul, maghiara, limba, universitatea, medicina farmacie, baba, linia
 

Scandalul din Mureș a ajuns si în atentia Opozitiei. Liberalii cer demisia ministrului Educatiei, Cătălin Baba, pentru nerespectarea legii în cazul Universitatii de Medicină si Farmacie de la Târgu Mures.

CRISTIAN ADOMNIȚEI, deputat PNL, fost ministru al Educației "Demiterea de urgenta a ministrului Baba pentru ingerința politicului la dorința unui partid politic, UDMR, la UMF Târgu Mureș.  Vom băga moțiune de cenzură din partea USL si va fi prima hotarare de guvern desființata de USL când va veni la guvernare."

Studenții de la UMF au iesit în stradă, în semn de protest fata de presiunile legate de înfiintarea in cadrul universitatii mureșene a unei linii cu predare în limba maghiară. Liderul PSD îsi amintește că, acum zece ani, au avut loc proteste asemănătoare la Cluj.

VICTOR PONTA, președinte PSD "Cel care a prezentat acest protest era un tanar conferentiar, domnul Catalin Baba. Istoria e ciudata si uneori râde de oameni și cred că Baba este intr-o situatie mai mult decat penibila."

Ministrul Educatiei a transmis o adresă la UMF prin care cere sa se rezolve cu totul alte probleme: carta universitara si alegerea rectorului.

TUDOREL URIAN, purtător de cuvânt, Ministerul Educației "Universitatea de Medicina din Tg Mures se afla in acest moment in ceea ce am putea numi un deficit de carta. Una dintre sanctiunile prevazute la acest articol este chiar taierea finantarii."

CONSTANTIN COPOTOIU, rector, U.M.F. Tg. Mureș "Problema nu ca nu se rezolva. Nu se doreste a fi rezolvata de catre colegii maghiari in liniște si spiritul legii. Pentru a infiinta un program trebuie evaluare A.R.A.C.I.S. si dansii nu doresc acest lucru.''

DAN ZOLOG, președinte, Liga Studenților Tg. Mureș "Luptăm pentru autonomia universitara, care este garantata prin constitutie, si care la momentul actual vrea sa fie încalcata printr-o hotarâre de Guvern."

După două manifestații si aproape o saptâmână de grevă japoneză, mediciniștii au promis că vor protesta din nou în strada.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2