Date companie
 
 
 
 

Liberalii, pesedistii si conservatorii si-au dat mana in Uniunea Social-Liberala

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : psd, opozitia, pnl, pc, social, uniunea, alianta, liberala, palatul, parlamentului
 

Opozitia si-a unit fortele si a devenit Uniunea Social-Liberala. Alianta a fost parafata oficial de catre liderii celor trei partide PSD, PNL si PC. Consiliile celor trei partide s-au reunit la Palatul Parlamentului si au votat formarea noii aliante. In randul social-democratilor doua persoane s-au opus formarii aliantei, iar in tabara liberala, doar una si opt s-au abtinut. Politicienii si-au trasat deja si primele obiective: suspendarea presedintelui Traian Basescu, dar si posibilitatea organizãrii de alegeri anticipate în cazul demiterii guvernului Boc.

VICTOR PONTA, presedinte PSD "Traian Bãsescu si PD-L au crezut anul trecut cã vor reusi sã ne divizeze. Sã luam o decizie si sã le aratam ca principiul divide impera nu mai este valabil. Bãsescu si PD-L nu vor mai câstiga alegeri democratice în România, mai au doar trei arme: dosare penale si amenintãri, cumpãrarea de voturi si fraudarea votului din diapora."

CRIN ANTONESCU, presedinte PNL "Regimul Bãsescu a esuat. Nciodatã statul de drept nu a fost mai periclitat. Niciodatã un Guven nu a condus mai prost. Niciodatã românilor nu le-a fost periclitatã existenta. Sunt gata sã voteze pentru aceastã uniune PNL-PC- PSD între 62 si 68% din electoratul României."

In ceea ce priveste impartirea functiilor, liderul PSD Victor Ponta a anuntat ca, deocamdata, nu are in plan sa candideze pentru fotoliul de presedinte al tarii.

VICTOR PONTA, presedinte PSD "Nu vom candida amândoi, unul dintre noi. Ced cã am o vârstã ca sã mai astept."

ADRIAN NÃSTASE, presedinte, Consiliul National al PSD "Aceste chestiuni sunt detalii pe care le vom stabili în mãsura în care vom câstiga alegerile, ele vin în cascadã si ca bãtrân vânãtor vã spun cã nu vindem pielea ursului din pãdure."

ION ILESCU, presedinte de onoare PSD "O decizie înteleaptã. Nimeni nu-si schimbã platforma ideologicã, au gãsit acel CE comun care trebuie sã îi uneascã, o alternativã viabilã care sã scape tara din crizã."

Asa cum s-a intamplat si in cazul aliantei dintre conservatori si liberali, Uniunea Social-Liberala trebuie parafata cu acte la Tribunal.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2