Date companie
 
 
 
 

Liberalizarea prețului energiei lovește în consum

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : criza, populatie, pret, energie, economica, liberalizare, consum
 

Liberalizarea prețului energiei reprezintă o lovitură grea pentru buzunarele românilor, afectate deja de criza economică globală. Facturile mai mari la utilități reduc drastic bugetul alocat pentru alimente și alte produse de bază, astfel că oamenii de afaceri români se așteaptă la o scădere semnificativă a consumului populației. Producătorii de mezeluri spun că produsele se vor scumpi cu trei procente. Unele dintre companiile autohtone s-au reorientat deja spre sursele de energie alternativă.

prin telefon: RADU TIMIȘ, proprietar, fabrică de mezeluri "Partea dificilă este la consumator, care, dacă are o factură astăzi de, să zicem, 2 milioane, i se va dubla, se va face 4. Deci puterea de cumpărare va scădea între 20-30 la sută, pentru că o mare parte a resurselor financiare se vor duce în zona întreținerii."

Nici agricultorii nu sunt optimiști. Estimează creșteri de prețuri de 10-15 la sută la legume și cereale, dacă energia se va scumpi.

ION CIOROIANU, consilier, Asociația Fermierilor din România "Prețurile depind foarte mult de input-uri: energie, combustibil. Dumneavoastră ce estimați? Noi, v-am spus, 10-15%, asta, ce vedem și noi, dar nu putem să știm."

Companiile vor începe să plătească facturi mai mari la electricitate încă din toamna acestui an, în timp ce populația va plăti mai scump, de anul viitor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2