Date companie
 
 
 
 

Libertatea presei, pe agenda unei conferințe cu participare internațională organizată la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, bucuresti, europa, tara, acte, international, jurnalisti, conferinta, zgonea, slovenia, presei, libertatea, massmedia, democratica, constantinoiu, seemo, biggam, mersol, barata, mir, osce
 

Eveniment media cu participare internațională, la București! South East Media Organisation a inițiat, la Palatul Parlamentului, o conferință privind libertatea presei, la care au participat jurnaliști din aproape toate statele europene. Printre invitați s-au numărat premierul României, Victor Ponta și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

VICTOR PONTA, premierul României "Primul meu mesaj este că mass-media trebuie să se schimbe și să țină pasul cu schimbarea societății, dar să nu aștepte această schimbare din partea zonei politice, pentru că inevitabil clasa politică este subiectivă și în niciun caz nu va fi un promotor al schimbării."

Dezbaterile s-au axat pe evoluțiile cu impact asupra libertății presei, precum și pe reglementările privind mass-media. Au fost atinse și subiecte precum influența politicului asupra presei, modul în care mass-media relatează despre corupție, dar și starea actuală a jurnalismului de investigație din România.

MARINA CONSTANTINOIU, președinte, S.E.E.M.O. România "Jurnaliștii acestei țări, așa cum sunt ei, au dovedit totuși de-a lungul anilor că pot face și presă de calitate."

JOAN BARATA MIR, consilier pr., Biroul Reprezentantului O.S.C.E. privind Libertatea Presei "Libertatea presei și libertatea expresiei trebuie să se afle pe primul loc într-o țară democratică. Fără o reală și eficientă libertate de expresie nicio țară nu se poate numi una democratică."

MITJA MERSOL, jurnalist, Slovenia "Libertatea presei este ca un sistem de navigație spre democrație, dar cine produce acest sistem, această libertate a presei!"

Directorul Asociației Televiziunilor Comerciale din Europa vede un progres în ceea ce privește evoluția presei românești.

ROSS BIGGAM, director, A.C.T.E. "Media s-a dezvoltat enorm în această fără în ultimii ani. Cred că în România sunt mai multe posturi de știri decât oriunde în Europa, ceea ce sugerează că probabil faceți ceva bine, sau românilor le plac posturile de știri. Oricum, semnele sunt optimiste."

O concluzie unanimă a conferinței a fost aceea că o țară nu se poate numi democratică, fără o presă liberă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Plângere penală împotriva D.S.P. București ( 26 Mai 2020 )

  Tensiuni între Primăria Capitalei și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, din cauza situației de la Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente - Berceni. Direcția Generală...

 • Testare în masă pentru depistarea coronavirusului, pe Arena Națională ( 25 Mai 2020 )

  Testarea în masă pentru anticorpii la Sars- Cov 2, începe de astăzi, pe Arena Națională din București! Potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, la acțiune pot participa 10.500 de bucureșteni, din toate sectoarele...

 • Bucureștenii, la promenadă ( 23 Mai 2020 )

  Mai multe zone de promenadă sunt deschise în centrul Capitalei în zilele de weekend! Primăria Municipiului București a luat această decizie împreună cu Brigada Rutieră după instituirea starii de alertă. Bucureștenii au ieșit astăzi la plimbare, dar părerile sunt împărțite în privința inițiativei municipalității. Pentru unii, este o idee foarte bună.

 • Pregătiri pentru redeschiderea parcurilor și grădinilor publice, în București ( 13 Mai 2020 )

  Parcurile, grădinile publice și cele zoologice din București se redeschid, vineri, odată cu încetarea stării de urgență. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, iar anunțul a fost făcut...

 • Fântâni arteziene, sub Podul Basarab ( 3 Mai 2020 )

  În plină criză provocată de pandemie, Primăria Sectorului 6 face investiții ca-n vremurile bune! Astfel, a pus funcțiune mai multe fântâni arteziene sub Podul Basarab, cu scopul, susține edilul Gabriel Mutu, de a combate...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2