Date companie
 
 
 
 

Libertatea presei, pe agenda unei conferințe cu participare internațională organizată la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, bucuresti, europa, tara, acte, international, jurnalisti, conferinta, zgonea, slovenia, presei, libertatea, massmedia, democratica, constantinoiu, seemo, biggam, mersol, barata, mir, osce
 

Eveniment media cu participare internațională, la București! South East Media Organisation a inițiat, la Palatul Parlamentului, o conferință privind libertatea presei, la care au participat jurnaliști din aproape toate statele europene. Printre invitați s-au numărat premierul României, Victor Ponta și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

VICTOR PONTA, premierul României "Primul meu mesaj este că mass-media trebuie să se schimbe și să țină pasul cu schimbarea societății, dar să nu aștepte această schimbare din partea zonei politice, pentru că inevitabil clasa politică este subiectivă și în niciun caz nu va fi un promotor al schimbării."

Dezbaterile s-au axat pe evoluțiile cu impact asupra libertății presei, precum și pe reglementările privind mass-media. Au fost atinse și subiecte precum influența politicului asupra presei, modul în care mass-media relatează despre corupție, dar și starea actuală a jurnalismului de investigație din România.

MARINA CONSTANTINOIU, președinte, S.E.E.M.O. România "Jurnaliștii acestei țări, așa cum sunt ei, au dovedit totuși de-a lungul anilor că pot face și presă de calitate."

JOAN BARATA MIR, consilier pr., Biroul Reprezentantului O.S.C.E. privind Libertatea Presei "Libertatea presei și libertatea expresiei trebuie să se afle pe primul loc într-o țară democratică. Fără o reală și eficientă libertate de expresie nicio țară nu se poate numi una democratică."

MITJA MERSOL, jurnalist, Slovenia "Libertatea presei este ca un sistem de navigație spre democrație, dar cine produce acest sistem, această libertate a presei!"

Directorul Asociației Televiziunilor Comerciale din Europa vede un progres în ceea ce privește evoluția presei românești.

ROSS BIGGAM, director, A.C.T.E. "Media s-a dezvoltat enorm în această fără în ultimii ani. Cred că în România sunt mai multe posturi de știri decât oriunde în Europa, ceea ce sugerează că probabil faceți ceva bine, sau românilor le plac posturile de știri. Oricum, semnele sunt optimiste."

O concluzie unanimă a conferinței a fost aceea că o țară nu se poate numi democratică, fără o presă liberă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cazuri de enterocolită, în școlile din București ( 27 Septembrie 2019 )

  Epidemie de enterocolită în școlile din Capitală! Mai mulți părinți au semnalat problema la Centrul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, iar reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică au declanșat deja cercetări...

 • Piața de capital din România, în ascensiune ( 27 Septembrie 2019 )

  Bursa de Valori București trece la un alt nivel! Piața de capital din România a fost promovată de la statutul de Piață de Frontieră, la cel de Piață Emergentă Secundară, de liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri.

 • Ziua Mondială fără Mașini, marcată și la București ( 22 Septembrie 2019 )

  Ziua Mondială fără mașini, marcată și în București! La sfârșitul lunii august, Consiliul General al Municipiului București a hotărât ca ziua de 22 septembrie să fie desemnată "Ziua fără autoturisme". Prin urmare, astăzi, între orele...

 • ”Rabla pentru taximetre” are undă verde ( 17 Septembrie 2019 )

  Bucureștiul va avea program ”rabla” pentru taximetre! Primarul general Gabriela Firea a propus, astăzi, în cadrul unei ședințe a Consiliului General, un program de acordare de eco-vouchere numit ”Rabla pentru taximetre”, prin care...

 • Pregătiri intense în București, pentru Euro 2020 ( 13 Septembrie 2019 )

  Mai sunt doar 10 luni până la startul Campionatului European de fotbal Euro 2020. Autoritățile locale continuă modernizarea și reabilitarea străzilor din zona Arenei Naționale, stadion care va găzdui 4 dintre meciurile acestei importante...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2