Date companie
 
 
 
 

Liceele cu rată mică de promovare la bacalaureat nu vor mai fi sancționate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : BAC, rezultate, licee
 

În ciuda rezultatelor dezastruoase care se înregistrează an de an la examenul de bacalaureat, liceele cu rată de promovare mai micã de 15% nu vor mai fi sancționate, prin reducerea numãrului de înscrieri în clasa a 9-a. Noua metodologie aprobatã de fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, se va aplica în urmãtorul an școlar. Ideea social-democratei este criticată de un alt fost șef al învățământului românesc, Daniel Funeriu.

prin telefon: DANIEL FUNERIU, fost ministru al Educației: "Eu am introdus aceasta sanctiune pentru ca aceste licee produceau esec pe banda rulantã. In schimb, am dat posibilitatea si dreptul la invatatura a acelor elevi, pentru a merge la invatamantul profesional. (...) Este, asadar, o masura profund gresitã."

Ecaterina Andronescu spune că a venit cu aceastã modificare pentru cã vechea soluție nu a adus vreun rezultat.

prin telefon: ECATERINA ANDRONESCU, fost ministru al Educației: "Sanctiunea aceea nu a produs niciun fel de efecte. M-ați înteles? Scolile care au avut rezultate proaste înaintea introducerii prin ordin de ministru a acelei sanctiuni au avut rezultate la fel de proaste si la un an dupa introducerea acestei masuri."

În timp ce Inspectoratul Scolar al municipiului Bucuresti susține cã eliminarea sancțiunilor este binevenitã, Federația Naționalã a Asocitațiilor de Pãrinți este de altã pãrere.

MIHAELA GUNĂ, președintele Federației Naț. a Asoc. de Părinți: "Cred cã doamna Andronescu a fãcut numai pe jumãtate treaba. Cred că trebuie mers mai departe prin reinfiintarea scolilor profesionale, acordarea de profiluri unde este cazul. Sã nu mai dau voie la toata lumea sã facã un profil care cere performanțã de la copil si sa am grija cã dacã limitez numarul de locuri intre un liceu sã nu incarc cu elevi slab pregãtiți alte licee."

Capitala a avut anul trecut cele mai multe licee unde rata de promovare la examenul de bacalaureat a fost între 0,1 și 15 la sutã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Nicușor Dan și-a proclamat victoria, chiar după închiderea scrutinului ( 28 Septembrie 2020 )

  Rezultatele parțiale după numărarea voturilor de la scrutinul pentru alegerile locale confirmă victoria candidatului susținut de PNL și USR-PLUS, Nicușor Dan, în cursa pentru Primăria Capitalei. Aseară, după...

 • BAC: Rata de promovare în prima sesiune este de 64,5% ( 5 Iulie 2020 )

  Peste 35% dintre elevi au picat BAC-ul! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 64,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.

 • Rata de promovare la BAC: 62,9%! ( 30 Iunie 2020 )

  Primele rezultate la Bacalaureat 2020 au fost afișate! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare este de 62,9% și este cea mai mică din ultimii șase ani. În total, 232 de elevi au luat 10. Am discutat și noi cu un tânăr absolvent al Colegiului Național "Grigore Moisil" din București, fericit că a trecut cu brio examenul maturității.

 • Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2020, afișate ( 27 Iunie 2020 )

  Au fost publicate rezultatele finale de la Evaluare Națională. Conform datelor obținute în urma reevaluării celor peste 15.000 de contestații, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 76.2%...

 • Târg virtual educațional, pentru elevii din București ( 8 Iunie 2020 )

  Cel mai mare târg virtual educațional a început, astăzi, pentru toți elevii bucureșteni! Platforma, care poate fi accesată pe site-ul toe.hubproedus.ro, le prezintă elevilor de gimnaziu ofertele educaționale ale liceelor.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2