Liceenii care au prezentat cele mai bune lucrări la Concursul Național de Comunicări Științifice la Geografie au fost premiați, sâmbătă, la Palatul Național al Copiilor din București.
CĂTĂLINA ȘERBAN, inspector școlar pentru Geografie, București ”Astăzi într-o zi cu conotație chiar geografică, este Ziua Internațională a Populației, am încheiat sesiunea de comunicări științifice a elevilor, iar una din secțiuni este chiar geografia umană, alaturi de geografia fizică, geografia mediului.”
MIHAELA FLORINA ALEXANDRU, inspector, Ministerul Educației ”Pentru fiecare secțiune, câte un premiu întâi, un premiu doi și un premiu trei și 15% dintre elevii participanții la secțiunea respectivă primesc mențiune. În funcție de numărul de participanți pe fiecare secțiune, au fost alocate patru, cinci sau șase mențiuni. Premiile constau în sume în bani. Se acordă 1.000 de lei pentru premiul întâi, 700 de lei pentru premiul al doilea și 500 de lei pentru premiul al treilea, iar mențiuniuna, 300 de lei.”
(AMBIANȚĂ APLAUZE)
ALEXANDRU GORUN, elev ”Am obținut premiul întâi la secțiunea de geografie fizică. Concursul a fost pentru mine, ca întotdeauna, o experiență de regal sufletesc și sunt determinat să particip în continuare, și în clasa a XII-a, pentru că va fi ultima ocazie.”
SEBASTIAN BUȚU, elev ”Am obținut premiul 1 la Concursului Național de Comunicări Științifice pentru clasele liceale, disciplina geografie, la secțiunea geografie umană, iar tema despre care am scris a fost peisaje urbane protejate, studiu de caz, gara municipiului Hunedoara.”
DAMIAN BUSUIOC, elev ”Am participat la secțiunea de comunicări științifice, secțiunea mediu, am luat premiul întâi. Este prima ediție a mea, consider că m-am descurcat cum trebuie, comisia și concurența au fost pe măsură, au fost multe proiecte bune și m-am simțit minunat.”
La cea de-a 28-a ediție a concursului au participat 105 liceeni din 35 de județe și din București, însoțiți de profesorii coordonatori.
A 28-a ediție a Concursului Național de Comunicări Științifice ale elevilor din învățământul liceal, la disciplina Geografie, este în desfășurare, la Colegiul Tehnologic ”Viaceslav Harnaj” din București. Anul acesta, la concurs participă 105 liceeni, din...
În această dimineață, Imnul Național a răsunat în munții Vlădeasa, la Stâna de Vale.
Veste bună pentru iubitorii de folclor, dar mai ales pentru copiii și tinerii interpreți ai acestui gen muzical, dornici să bată la porțile afirmării. Mâine, 21 mai, începe cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc”, desfășurat în comuna Cumpăna, județul Constanța.
Tehnologia utilizată pentru susținerea proceselor electorale și asigurarea funcționării infrastructurilor esențiale de comunicații și IT, prezentată de STS, la Palatul Cotroceni! Cu ocazia Porților Deschise la Palatul Cotroceni, Serviciul de Telecomunicații Speciale...
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019