Date companie
 
 
 
 

Liceul Tehnologic Hemeiuș, din județul Bacău, în pragul desființării

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, examen, desfiintare, bacalaureat, elevi, liceul, tehnologic, hemeius
 

Situație critică, la Liceul Tehnologic Hemeiuș, din județul Bacău! După ce doi ani la rând, niciun absolvent nu a reușit să ia bacalaureatul, consiliul local a interzis unității de învățământ în cauză să mai organizeze examen pentru admiterea în clasa a IX-a. Mai mult, 14, dintre cei 18 elevi de clasa a XII-a, au semnat că nu vor să participe la examenul de maturitate, de la vară.

OVIDIU NEACȘU, director, Liceul Tehnologic Hemeiuș "Nu s-a aprobat clasa a IX-a. Motivele principale sunt lipsa fondurilor și rezultatele scăzute. Din toamnă, pierdem o clasă a XII-a. Acuma, care termină nu intră clasa a IX, teoretic 2 pierderi. Mergem ușor spre desființarea liceului."

Cei mai mulți elevi din clasa a XII-a au semnat deja că nu vor să susțină examenul de bacalaureat.

VOX "Am dat semnătură că nu vrem bacalaureatul. Vreau o școală profesională sau cum e bac-ul ăla profesional."

VOX "- Nu, nu-l dau. Sigur, așa cred că nu-l iau și decât să mă duc să mă fac de râs, mai degrabă nu mai dau. - Mai departe, ce vrei să faci? - Să caut de muncă, serviciu."

VOX "- Nu sunt pegătit să-l dau. Dacă era ăla profesional, da, da' așa, decât să facem prezență, mai bine, nu. - De ce crezi că niciun elev nu a reușit să treacă bac-ul? - Nu sunt interesați să învețe."

La examenul de bacalaureat de anul trecut, trei licee băcăuane au avut rata de promovabilitate zero. Printre acestea, se numară și Liceul Tehnologic din Hemeiuș.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2