Situație critică, la Liceul Tehnologic Hemeiuș, din județul Bacău! După ce doi ani la rând, niciun absolvent nu a reușit să ia bacalaureatul, consiliul local a interzis unității de învățământ în cauză să mai organizeze examen pentru admiterea în clasa a IX-a. Mai mult, 14, dintre cei 18 elevi de clasa a XII-a, au semnat că nu vor să participe la examenul de maturitate, de la vară.
OVIDIU NEACȘU, director, Liceul Tehnologic Hemeiuș "Nu s-a aprobat clasa a IX-a. Motivele principale sunt lipsa fondurilor și rezultatele scăzute. Din toamnă, pierdem o clasă a XII-a. Acuma, care termină nu intră clasa a IX, teoretic 2 pierderi. Mergem ușor spre desființarea liceului."
Cei mai mulți elevi din clasa a XII-a au semnat deja că nu vor să susțină examenul de bacalaureat.
VOX "Am dat semnătură că nu vrem bacalaureatul. Vreau o școală profesională sau cum e bac-ul ăla profesional."
VOX "- Nu, nu-l dau. Sigur, așa cred că nu-l iau și decât să mă duc să mă fac de râs, mai degrabă nu mai dau. - Mai departe, ce vrei să faci? - Să caut de muncă, serviciu."
VOX "- Nu sunt pegătit să-l dau. Dacă era ăla profesional, da, da' așa, decât să facem prezență, mai bine, nu. - De ce crezi că niciun elev nu a reușit să treacă bac-ul? - Nu sunt interesați să învețe."
La examenul de bacalaureat de anul trecut, trei licee băcăuane au avut rata de promovabilitate zero. Printre acestea, se numară și Liceul Tehnologic din Hemeiuș.
Tot mai mulți români aleg două roți în locul celor patru. Cu temperaturi ridicate și traficul din marile orașe tot mai aglomerat, vara aceasta s-a înregistrat o creștere semnificativă a celor care dau examen pentru permisul de motocicletă. Motivele principale: libertatea și economia de timp.
A 28-a ediție a Concursului Național de Comunicări Științifice ale elevilor din învățământul liceal, la disciplina Geografie, este în desfășurare, la Colegiul Tehnologic ”Viaceslav Harnaj” din București. Anul acesta, la concurs participă 105 liceeni, din...
Final de an școlar cu bucurie și emoție, la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Elevii au fost răsplătiți pentru eforturile depuse pe parcursul anului școlar, fiind premiați în cadrul unei festivități organizate de conducerea școlii.
Examenul național de bacalaureat 2025 a început cu proba scrisă la Limba română, obligatorie la toate profilurile. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, au fost organizare 447 de centre de examen în toată țara, iar numărul candidaților înscriși este de 108.000. Pentru rezolvarea subiectelor au fost prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.
Ploile torențiale au făcut prăpăd, în județul Bacău! O viitură puternică, formată sâmbătă pe un drum național din județ, a inundat locuințele din satul Zăpodia, a luat pe sus trei autoturisme parcate și a colmatat fântâni, șanțuri și podețe.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019