Date companie
 
 
 
 

Licitatie de mioare, într-un sat din județul Sibiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bani, oi, petrecere, licitatie, sibiu, capre, ciobani, sat, mioare, berbecut, vurpar
 

Licitație de oi și capre crescute ecologic, într-un sat din județul Sibiu! Ciobanii au scos bani mulți din buzunare, ca să achiziționeze exemplarele pe care și le-au dorit pentru înmulțirea turmei de mioare. Cel mai falnic berbecuț s-a vândut cu două mii de lei.

AMBIANȚĂ "- 1.100! - Deci, pentru nr. 2 s-a oferit 1.100 de lei."

VOX "- Am venit cu douăsprezece oi și douăsprezece miele, din care am vândut o oaie, trei miele și un berbecuț. - Sunt bune, sunt de montă? - Sunt foarte bune!"

VOX "Din ce-am văzut și românești, și încrucișate, oi adevărate."

VOX "Am venit la expoziție cu oi. Sârbească și miei țigaie românească. - Ați vândut ceva? - Am vândut trei miei, la prețul de 450, 480 și 490 de roni. - Sunteți mulțumit? - Sunt foarte mulțumit! Aici e prețul mult mai bun, decât prețul oferit de alți cumpărători."

La licitația de mioare și-au prezentat ofertele 20 de crescători de oi. Multe dintre mioare au fost vândute cu bani frumoși.

STELIAN ILIU, director, Direcția Agricolă Sibiu "Aceasta a fost cea de-a doua ediție, aici, la Vurpăr. S-au ridicat și la prețuri destul de mari animalele. S-au vândut berbeci la 2.000 de lei, miei la 500 de lei."

Licitația a avut și simpli spectatori, oameni care au mers la Vurpăr, doar pentru a se bucura de o zi la iarbă verde.

VOX "- Să ne uităm la expoziție, de plăcere. - Și cum vi se pare? - Super! Super de frumos și cald, și frumos, și animale frumoase."

După încheierea licitației, crescătorii de oi și capre au participat la o petrecere pe cinste, cu cântece populare și hore, dar și cu bucate tradiționale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2