Date companie
 
 
 
 

Lidia Guiaș, eleva de 12 ani cu 86 de medalii la natație și note foarte bune la școală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, scoala, eleva, campioana, medalii, petre, lidia, guias, natatie, ghelmez
 

Elevă de 12 ani, premiantă la învățătură și campioană națională la natație! Lidia Guiaș a încheiat clasa a cincea, la Școala Gimnazială nr. 58 ”Petre Ghelmez” din București, cu media 9.21. Pe lângă rezultatele bune la învățătură, Lidia a adunat în palmares aproape 90 de medalii câștigate în urma performanțelor la înot. Copila a început să înoate încă de la vârsta de 4 ani și, la ora actuală, se antrenează zilnic, de luni până vineri. Într-o singură sedință de pregătire, ea înoată circa 6000 de metri. Programul fetei pare încărcat, dar ei nu i se pare dificil.

LIDIA GUIAȘ, campioană națională la natație ”Dimineață la școală, apoi vin acasă, după aceea plec la antrenamente, vin teme și somn.”

MARIANA DINU, director, Școala Gimnazială Nr. 58, București ”Lidia este un elev exemplu pentru ceilalți copii, dar și pentru noi toți. E o elevă foarte modestă, silitoare, învață foarte bine. Chiar astăzi, la festivitatea de premiere, a urcat pe podium cu o medie foarte mare, deci se numără printre premianții clasei și, bineînțeles, ai școlii.”

Deși eforturile de a susține un sportiv de performanță sunt foarte mari, tatăl fetei îi îndeamnă pe toti părinții să-și îndrume copii către sport.

LIVIU GUIAȘ, tatăl Lidiei ”Efortul este foarte mare din partea copilului, pentru că nu trebuie să-și lase nici școala deoparte, trebuie să meargă paralel, altfel nu poate avea rezultate în viață. Iar din partea părinților, financiar este foarte greu, mai ales să faci sport de performanță, dar invit pe toată lumea să-și împingă copii către sport.”

Lidia Guiaș mai are o pasiune: karate! Fata are în plan să practice și acest sport, dar nu pentru performanță, ci pentru a învăța să se apere.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2