Date companie
 
 
 
 

Liga Studenților Români din Străinătate le-a acordat distincții celor mai buni tineri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : studenti, strainatate, romani, palatul, parlamentului, distinctii, liga
 

Cei mai buni studenți și absolvenți români din străinătate în anul trecut au fost premiați la Palatul Parlamentului. Una dintre distincțiile Ligii Studenților Români din Străinătate a fost acordată lui Sergiu Pașca. Desemnat cel mai bun student din țara noastră care învață peste hotare, tânărul încearcă să descopere un leac pentru autism, la Facultea de Medicină de la Stanford.

IONEL HAIDUC, președintele Academiei Române "Marele premiu! Studentul român al anului 2012 din strainatate este Sergiu Pașca!"

Pentru prima dată, trofeul la categoria "Arte" a primit numele regizorului Sergiu Nicolaescu. Premiul a ajuns la Maria Nițulescu, o tânără din București, studentă la facultatea de arte din Milano. Actorul George Ivașcu a urcat pe scenă pentru a-i înmâna personal trofeul.

GEORGE IVAȘCU, actor "Arta ne face să vibrăm, arta este de a cultiva frumosul din noi. Acești tineri fac sã vibreze și inimile noastre."

La categoria "Studentul Român al Anului din America de Nord", premiul a fost câștigat de Horia Ștefan Mania, care studiază matematica la Universitatea Princeton.

HORIA ȘTEFAN, premiant "Dacă m-aș întoarce în Romania, mi-ar place ceva în mediul privat și secundar, să și predau ceva dacă se poate. Este vorba și de salariu, de ce să nu fim realiști!"

Raed Arafat, Gabriela Szabo, Ecaterina Andronescu, Mircea Geoanã sau Emil Hurezeanu au venit la gala din Capitală, pentru a fi alături de tinerii care duc faima României în lume.

SEBASTIAN BURDUJA, președinte, Liga Studenților Români din Străinătate "E șansa acestor tineri să apară în fața românilor, în fața României, în fața țării pe care ei o numesc "acasa". E foarte important, pentru acești tineri, să le aratam că ne pasa de ei!"

Un studiu făcut recent de Liga Studentilor Români din Străinătate arată că doar o treime din tinerii noștri plecați peste hotare ar vrea să se întoarcă în țarã după terminarea studiilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Studenții au nevoie de feedback la rezultatele activităților academice ( 30 Aprilie 2020 )

  Școala online suplinește cursurile si seminariile din sălile de curs și amfiteatre la toate facultățile din țară. Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Psihologie, a inițiat...

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 • Oferta de materiale de protecție, mult sub cerere ( 13 Aprilie 2020 )

  Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei...

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2