Date companie
 
 
 
 

Linia tramvaiului 41, suspendată de mâine, chiar înaintea începerii bacalaureatului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Iunie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primaria, bacalaureat, elevi, tramvai, suspendat, 41, stb, bucurestu
 

Se anunță un început de săptămână dramatic pentru bucureștenii din sectoarele 1, 5 și 6 ale Capitalei. Primăria Municipiului București a găsit de cuviință să decidă suspendarea circulației tramvaiului 41, chiar în săptămâna în care sunt programate probele scrise la examenul de bacalaureat. Linia tramvaiului 41 este una dintre cele mai solicitate, cu peste 150.000 de călători pe zi. În locul tramvaiului care asigura transportul unui număr semnificativ de călători, vor fi introduse autobuze. Nu este greu de imaginat cum va influența această măsură traficul de obicei extrem de aglomerat din această parte a Bucureștiului. Tramvaiul 41 străbate cei 8 kilometri și jumătate ai traseului în 25 de minute, pe când autobuzele care îl vor înlocui vor parcurge, aceeași distanță, într-o oră și jumătate.

BIANCA ROTARU, reporter ”Bucureștenii care locuiesc în sectoarele unu, cinci și șase trebuie să ia în calcul că, de mâine, tramvaiul 41 este exclus ca mijloc de transport. De luni, trebuie să se trezească cu cel puțin o oră mai devreme, pentru a nu întârzia la serviciu. Alarma de trezire va suna mai devreme și pentru absolvenții de liceu, care vor susține, începând de luni, probele în cadrul examenului de bacalaureat.”

În urma sesizărilor bucureștenilor pe adresa redacției Știrilor Național TV, am solicitat, la rândul nostru, autorităților locale amânarea suspendării tramvaiului 41, până în 6 iulie. Național TV a trimis, joi, această solicitare Primăriei Capitalei, Societății de Transport București și Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Directorul S.T.B. a răspuns sec că nu poate amâna suspendarea tramvaiului 41, cu precizarea că măsura este aplicată pentru executarea lucrărilor de reabilitare în cazul a trei obiective importante și anume Podul Grand, Podul Ciurel și metroul din Drumul Taberei.

ANDREI CRECI, director general, S.T.B. ”Din păcate, nu se poate amâna, pentru că joi, 4 iulie, se va închide linia lui 41. De sâmbătă este oprit, teoretic, de pe 4 și, practic, vor fi montate garduri.”

La rândul său, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a trimis o adresă Primariei Capitalei în care cere amânarea suspendării liniei tramvaiului 41. Un demers fără niciun rezultat! Deocamdată, situația a intrat și în atenția publicațiilor satirice. Site-ul Times New Roman notează, cităm: ”S-au montat deja plăcuțele cu “În 2 luni, aici va circula din nou tramvaiul tău”, deci nu este exclus ca lucrările să dureze patru ani.”, am încheiat citatul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2