Date companie
 
 
 
 

Lista de medicamente compensate, neactualizată din 2008

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medicamente, compensate, romani, lista, ultima, generatie
 

Accesul românilor la tratamente de ultimă generație rămâne un vis frumos. Conform unui sondaj, aproape 60 la sută dintre cetățenii României spun că ar fi dispuși să plătească prețul integral al unor medicamente ieftine, în schimbul compensării unor medicamente scumpe. Lista de medicamente compensate nu a fost, însă, actualizată, din 2008. Prin urmare, de mai bine de cinci ani, 150 de medicamente noi nu sunt incluse pe listã.

ALEXANDRU RAFILA, secretar de stat, Ministerul Sănătății "Introducerea lor necesitã douã lucruri: primul e o procedurã clarã de evaluare, profesional și foarte trasparent. Introducerea unui astfel de medicament pe listã trebuie sã rãspundã unor criterii de beneficiu de eficientã terapeuticã dar pe de altã parte, cea de-a doua problemã se referã la posibilitatea de a finanța introducerea medicamentelor pe listã."

Lipsa banilor împiedică apariția medicamentelor noi pe piața farmaceutică din România. Pacienții care au nevoie de aceste medicamente sunt nevoiți să le cumpere la preț întreg, din străinătate.

VASILE BARBUl, președinte, A.N.P.P. "Este o încãlcare gravã a drepturilor pacienților și expunerea pacientului român la riscul de agravare a bolilor sau chiar riscuri vitale și avem chiar și pierderi economice."

Românii se situează pe ultimul loc, în clasamentul european al accesului la medicamente inovatoare, cu peste 5 ani de așteptare. Speranța de viață a românilor este cea mai micã din Europa, cu mai peste 6 ani în minus, fațã de media din Uniunea Europeanã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cătălin Ivan s-a înscris în cursa pentru Cotroceni ( 22 Septembrie 2019 )

  Cătălin Ivan, candidatul Alternativei pentru Demnitate Națională, a depus, astăzi, la Biroul Electoral Central, lista cu peste 230.000 de semnături, care îi dau dreptul să participe la cursa pentru Cotroceni.

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 • Medicamente compensate 90%, pentru pensionarii cu pensii mici ( 28 August 2019 )

  Veste bună pentru pensionari! Guvernul a majorat plafonul de la care pensionarii vor beneficia de medicamente compensate cu 90%. Astfel, de la 1 septembrie, vor beneficia de compensare 90% la medicamente...

 • Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate, indisponibilă ( 11 Iulie 2019 )

  Sistemul informatic din sănătate pare bolnav cronic! C.N.A.S. a anunțat că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

 • Românii cheltuie mult pe hrană, europenii dau banii pe utilități ( 3 Iulie 2019 )

  Românii cheltuie cei mai mulți bani pe hrană, în timp ce europenii pe utilități! Cel puțin așa rezultă din ultimul studiu Eurostat dat publicității. Când vine vorba de mâncare, românul nu se uită la bani. Așa a ajuns România...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2