Date companie
 
 
 
 

Lista de medicamente compensate, neactualizată din 2008

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medicamente, compensate, romani, lista, ultima, generatie
 

Accesul românilor la tratamente de ultimă generație rămâne un vis frumos. Conform unui sondaj, aproape 60 la sută dintre cetățenii României spun că ar fi dispuși să plătească prețul integral al unor medicamente ieftine, în schimbul compensării unor medicamente scumpe. Lista de medicamente compensate nu a fost, însă, actualizată, din 2008. Prin urmare, de mai bine de cinci ani, 150 de medicamente noi nu sunt incluse pe listã.

ALEXANDRU RAFILA, secretar de stat, Ministerul Sănătății "Introducerea lor necesitã douã lucruri: primul e o procedurã clarã de evaluare, profesional și foarte trasparent. Introducerea unui astfel de medicament pe listã trebuie sã rãspundã unor criterii de beneficiu de eficientã terapeuticã dar pe de altã parte, cea de-a doua problemã se referã la posibilitatea de a finanța introducerea medicamentelor pe listã."

Lipsa banilor împiedică apariția medicamentelor noi pe piața farmaceutică din România. Pacienții care au nevoie de aceste medicamente sunt nevoiți să le cumpere la preț întreg, din străinătate.

VASILE BARBUl, președinte, A.N.P.P. "Este o încãlcare gravã a drepturilor pacienților și expunerea pacientului român la riscul de agravare a bolilor sau chiar riscuri vitale și avem chiar și pierderi economice."

Românii se situează pe ultimul loc, în clasamentul european al accesului la medicamente inovatoare, cu peste 5 ani de așteptare. Speranța de viață a românilor este cea mai micã din Europa, cu mai peste 6 ani în minus, fațã de media din Uniunea Europeanã.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2