Date companie
 
 
 
 

Liviu Dragnea a demisionat din Guvern, după ce a primit sentința de condamnare la un an cu suspendare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, suspendare, psd, ponta, dosar, inchisoare, ministrul, dezvoltarii, condamnat, referendum, demisionat, dragnea, regionale
 

Liviu Dragnea a demisionat din funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice! Asta, după ce a fost condamnat la un an de cu suspendare în dosarul "Fraudă la referendumul din 2012". Dragnea a anunțat că luni își va pune la dispoziția colegilor și mandatul de președinte executiv al PSD.

LIVIU DRAGNEA, ministrul demisionar al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice "Am luat act de decizia instanței, i-am prezentat premierului demisia, l-am informat că luni va fi pe masa BPN-ului mandatul meu de președinte executiv."

VICTOR PONTA, premierul României "Mi-a prezentat demisia, vom discuta în partid și cu Iohannis pentru o nominalizare."

Referitor la decizia instanței, Liviu Dragnea a precizat că se consideră în continuare nevinovat, dar că a luat act de decizia instanței, neștiind însă care va fi motivarea deciziei.

LIVIU DRAGNEA, ministrul demisionar al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice "Este un precedent periculos care poate afecta democrația și libertatea partidelor politice de a îndemna oamenii să vină la vot."

VICTOR PONTA, premierul României "E o decizie simbolică de condamnare a unei acțiuni politice, suspendarea lui Băsescu, practic, a celor 7,4 milioane de români care au votat și a liderilor."

Decizia magistraților nu este defintivă, putând fi atacată cu recurs. Liviu Nicolae Dragnea, unul dintre liderii marcanți ai Partidului Social Democrat, a fost anchetat în dosarul privind fraudarea referendumului pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu, organizat la sfârșitul lunii iulie 2012. El a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Potrivit anchetatorilor, Liviu Dragnea ar fi fost susținut în fraudarea referendumului de 74 de președinți și membri ai unor secții de votare din localități din județele Teleorman, Vrancea, Gorj și Olt. Aceștia au fost trimiși în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale și introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracțiuni comise sub forma autoratului, complicității sau a instigării.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2