Date companie
 
 
 
 

Liviu Dragnea, noul președinte PSD

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Octombrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : presedinte, psd, alegeri, social, democrati, dragnea
 

Liviu Dragnea, este noul președinte al Partidului Social Democrat, după un scrutin fără emoții, el fiind unicul candidat. Potrivit rezultatelor centralizate în urma scrutinului intern din teritoriu, 81,23% dintre social-democrați l-au votat pe Liviu Dragnea.

LIVIU DRAGNEA, președinte PSD ”Procentul de prezență este peste 80% și este important. O să trebuiască să intrăm intr-un ritm susținut, pentru a avea toate condițiile pentru ca, în 18 octombrie, congresul să se desfășoare cum trebuie. Stabilim și funcțiile pentru care colegii mei trebuie să își depună candidaturile, președinte executiv, vice și celelalte funcții.”

VICTOR PONTA, fost președinte PSD ”Eu cred că este foarte bine ca PSD pentru prima dată în România să își aleagă președintele printr-un vot universal. Eu cred că va fi un președinta legitim, mai legitim decât să te ia Iohannis să o pună pe o domnișoară șefă de opoziție. La PSD nu te pune chiar așa.”

Partidul Social Democrat are peste 535.000 de membri, fiind cel mai mare partid politic din România. Drept de vot au avut, duminică, doar membrii PSD care au cotizațiile plătite la zi și se află în evidența actualizată a filialelor locale. Potrivit, președintelui Comisiei Electorale Centrale a PSD, Florin Iordache județele cu prezența cea mai bună la urne au fost Olt, Teleorman, Maramureș, Ialomița, Gorj, Galați și Dolj. La polul opus, printre filialele județene cu rezultate slabe s-au numărat Bacău, Cluj și Vâlcea. În Capitală, prezența finală a fost de 85%, iar Sectorul 5 a rămas cel cu prezența cea mai slabă la alegerile interne din PSD. Potrivit Mediafax, Liviu Dragnea a anunțat că se va face o analiză a fiecărei filiale în parte cu privire la mobilizarea membrilor la vot, însă procesul va fi o "radiografie" a capacității de organizare a partidului și nu va fi urmată de sancțiuni pentru filialele cu rezultate slabe.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2