Ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, și-a încheiat mandatul în plin scandal și va rămâne în istorie prin faptul că a dat ordinul de desființare a Consiliului Național de Atestare a Diplomelor, chiar în ziua în care acesta urma să se pronunțe cu privire la acuzațiile de plagiat ce planează asupra lucrării de doctorat a premierului Victor Ponta. In ciuda reactiilor declansate de hotararea sa, Pop sustine că ordinul său nu vizează desființarea consiliului, ci majorarea numărului de membri, de la maximum 21, la maximum 45.
LIVIU POP, fost ministru interimar la Educație "Pentru a aduce experti internationali si profesori de la alte universitati. 00:09:50"
Referitor la scandalul de plagiat in care a intervenit, astfel, fostul ministru interimar al Educatiei, reprezentantii Opozitiei cer demisia premierul Victor Ponta.
VASILE BLAGA, președinte PDL "Uitați-vă la ce practici apelează USL pentru a-și salva președintele de furt, de plagiat. Un plagiat despre care putem vorbi clar, acum, pentru că a fost dovedit de forul legitim. Nu era necesar! Și un copil de clasa a 4-a putea să vadă că sunt identice, 80 de pagini. Îi cerem demisia, domnului Ponta!"
PSD susține că decizia, de vineri, a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor Universitare, conform căreia 85 de pagini din lucrarea de doctorat a lui Ponta au fost plagiate cuvânt cu cuvânt din alte lucrări, a fost una politică. Astfel, potrivit PSD, Marius Andruh, președintele Consiliului ar fi beneficiarul unui grant de 7 milioane de lei. Acesta ar fi fost acordat de ministerul Educației, condus la acea dată de Daniel Funeriu. În comunicatul trimis presei, PSD susține că și Lucian Pintilie, vicepreședinte al Consiliului, ar fi beneficiar al unui grant de 7 milioane de lei. In ceea ce portofoliul Educatiei va fi preluat de Ecaterina Andronescu, deși este in litigiu cu Agenția Națională de Integritate. Victor Ponta a făcut, insa, desemnarea încă de la Bruxelles, cu precizarea ca se procedeaza dupa modelul "Diaconu". Fostul ministru al Culturii a preluat portofoliul in timp ce era cercetat pentru incompatibilitate si a renuntat la mandat, in momentul in care a primit decizia Parchetului.
Sindicaliștii de la Sanitas și cei din Educație au protestat, luni, la Palatul Parlamentului, nemulțumiți de măsurile de reducere a deficitului excesiv pentru care Guvernul României și-a angajat răspunderea în plenul Legislativului. ”Protestăm față de măsurile...
Există companii de stat ai căror manageri au salarii brute de 45.000-50.000 de lei și care, cu doar o lună înainte de formarea noului guvern, au încheiat contracte ”beton”, care prevăd indicatori de performanță jignitori. Cel puțin așa susține...
Consiliul General al Municipiului București a aprobat, vineri, cu 38 de voturi ”pentru” și opt împotrivă, hotărârea prin care viceprimarul social-democrat Adrian Vigheciu este înlocuit de liberalul Stelian Bujduveanu, pentru a exercita calitatea de înlocuitor...
Primul efect în plan politic al rezultatelor scrutinului de duminică a fost vizibil luni-dimineață, când Elena Lasconi a demisionat de la șefia Uniunii Salvați România, iar Dominic Fritz a preluat interimatul.
Scandalul în care au fost implicați suporterii echipelor Universitatea Cluj și CFR Cluj, la finalul meciului jucat luni, la Cluj-Napoca, în care doi tineri de 19 ani au fost agresați, accentuează tensiunile din societatea românească.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019