Date companie
 
 
 
 

Liviu Pop lasă scandalul privind plagiatul "Ponta" în seama urmașului la Educație

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, scandal, educatie, ministrul, andronescu, plagiat, pop, interimar
 

Ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, și-a încheiat mandatul în plin scandal și va rămâne în istorie prin faptul că a dat ordinul de desființare a Consiliului Național de Atestare a Diplomelor, chiar în ziua în care acesta urma să se pronunțe cu privire la acuzațiile de plagiat ce planează asupra lucrării de doctorat a premierului Victor Ponta. In ciuda reactiilor declansate de hotararea sa, Pop sustine că ordinul său nu vizează desființarea consiliului, ci majorarea numărului de membri, de la maximum 21, la maximum 45.

LIVIU POP, fost ministru interimar la Educație "Pentru a aduce experti internationali si profesori de la alte universitati. 00:09:50"

Referitor la scandalul de plagiat in care a intervenit, astfel, fostul ministru interimar al Educatiei, reprezentantii Opozitiei cer demisia premierul Victor Ponta.

VASILE BLAGA, președinte PDL "Uitați-vă la ce practici apelează USL pentru a-și salva președintele de furt, de plagiat. Un plagiat despre care putem vorbi clar, acum, pentru că a fost dovedit de forul legitim. Nu era necesar! Și un copil de clasa a 4-a putea să vadă că sunt identice, 80 de pagini. Îi cerem demisia, domnului Ponta!"


PSD susține că decizia, de vineri, a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor Universitare, conform căreia 85 de pagini din lucrarea de doctorat a lui Ponta au fost plagiate cuvânt cu cuvânt din alte lucrări, a fost una politică. Astfel, potrivit PSD, Marius Andruh, președintele Consiliului ar fi beneficiarul unui grant de 7 milioane de lei. Acesta ar fi fost acordat de ministerul Educației, condus la acea dată de Daniel Funeriu. În comunicatul trimis presei, PSD susține că și Lucian Pintilie, vicepreședinte al Consiliului, ar fi beneficiar al unui grant de 7 milioane de lei. In ceea ce portofoliul Educatiei va fi preluat de Ecaterina Andronescu, deși este in litigiu cu Agenția Națională de Integritate. Victor Ponta a făcut, insa, desemnarea încă de la Bruxelles, cu precizarea ca se procedeaza dupa modelul "Diaconu". Fostul ministru al Culturii a preluat portofoliul in timp ce era cercetat pentru incompatibilitate si a renuntat la mandat, in momentul in care a primit decizia Parchetului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2