Date companie
 
 
 
 

Locatari din Drobeta-Turnu Severin, fără căldură din cauza unei datorii vechi către regia de termoficare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Decembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : datorie, termoficare, locatari, debransare, Severin, turnu, drobeta, regia, asociatie
 

Sute de locatari din Drobeta-Turnu Severin îngheață de frig în apartamente, pentru o datorie cumulată la căldură de 60.000 de lei. Oamenii spun că și-au plătit facturile la timp, dar fostul administrator nu a predat banii regiei de termoficare.

VOX "Caloriferele sunt reci, reci, reci. Ne încălzim cu un calorifer electric pe care îl ținem în priză aproape tot timpul. Și ziua cu plapuma în pat."

Unii dintre locatari au reușit să-și instaleze centrală termică în apartament. Cei mai mulți nu își permit, însă, acest lucru.

VOX "E frig în casă. Ia uite, stau încălțat, îmbrăcat, nu mai pot! Mai încălzesc un reșou, noaptea, dar ziua ar însemna sa dau 10 milioane pe curent."

Oamenii nu au avut căldura nici iarna trecută. Ei au fost debranșați, din cauză că fostul administrator al asociației de locatari nu a plătit factura la regia de termoficare. Acum, locatarii s-au organizat în alte asociații și nu vor să preia datoriile celei vechi. Ei s-au adresat instanței, dar au pierdut procesul.

ION IORDACHE, reprezentant R.A.A.N. "Trebuie să preia printr-un protocol activul și pasivul de la vechea asociație. Dânșii au tergiversat permanent. Să-și preia aceste datorii pe care sunt obligați de instanță să le preia."

În Drobeta-Turnu Severin sunt mii de oameni care nu își achită datoriile la caldură, iar restanțele au ajuns la un total de 45 de milioane de lei. În această situație, toate cele 33.000 de familii care locuiesc la bloc ar putea rămâne fără căldură.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bucureștenii ar putea primi căldură abia săptămâna viitoare, a anunțat Nicușor Dan ( 11 Decembrie 2020 )

  Bucureștenii vor avea parte de căldură în case începând de săptămâna viitoare, luni sau marti. Cel puțin așa a declarat, astăzi, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care a precizat că speră ca bucureștenii...

 • Percheziții la traficanții de droguri din Reșița ( 9 Iulie 2020 )

  Polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T. din Caraș-Severin au făcut 29 de percheziții la persoane suspectate de trafic de droguri si substante cu efecte psihoactive. Oamenii legii au ridicat diferite cantități de...

 • Studiu: Bucureștenii ar putea ajunge să se spele cu apă încălzită la aragaz ( 19 Februarie 2020 )

  Bucureștenii ar putea ajunge să se spele cu apă încălzită la aragaz, potrivit unei analize Frames! Avertizările vin în condițiile în care lucrările de reabilitare a conductelor, vitale pentru funcționarea sistemului, vor fi din nou amânate. Potrivit analiștilor, sistemul de termoficare al Capitalei se află aproape de colaps, iar pe măsură ce reabilitarea acestuia este amânată de către autorități, rețeaua se degradează din ce în ce mai mult.

 • Poliția Română, la datorie de sărbători ( 25 Decembrie 2019 )

  Peste 21.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie în perioada sărbătorilor de iarnă! Cetățenii sunt îndemnați să respecte legea și să sesizeze la 112 sau la Poliție eventualele incidente sau dacă se află...

 • Datoria statului român față de Viorel și Ioan Micula, achitată ( 13 Decembrie 2019 )

  Guvernul României a hotărât să plătească suma pentru care există titlu executoriu în România, în urma procesului intentat statului român de Viorel și Ioan Micula, în numele a trei companii deținute de cei doi oameni de afaceri.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2